71

САЩ отпускат заем от $100 млн. за пострадалите от земетресението в Турция

Международната финансова корпорация за развитие на САЩ (DFC), която е институцията за финансиране на развитието на правителството на САЩ, и турска банка сключиха финансово споразумение за заем от $100 милиона за развитието на провинциите, засегнати от земетресенията с епицентър Кахраманмараш в Турция на 6 февруари.

 

Турската Шекербанк също ще отдели $33 милиона от собствените си ресурси, за да увеличи общата сума до $133 милиона.

 

Седемгодишният заем ще бъде използван основно за подкрепа на развитието на региона, засегнат от земетресенията на 6 февруари, както и за финансиране на женски бизнес и малки и средни предприятия.

 

Със заема банката има за цел да подкрепи приблизително 350 000 предприятия и 1,5 милиона възможности за нови работни места през следващите 7 години.

Този ​​заем е огромна стъпка към подпомагане на засегнатите от земетресението райони в Турция. За нас е чест да играем роля в процеса на възстановяване на нашите турски приятели“, сподели посланикът на САЩ в Турция Джефри Флейк на пресконференция в Истанбул на 18 август.

 

Проектът следва вече отпуснатите $235 милиона подкрепа от правителството на САЩ и над $110 милиона корпоративни дарения от САЩ за зоната на земетресението непосредствено след земетресенията от 6 февруари.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?