4232

САЩ нахокаха Турция: Подхранвате насилието на два континента!

Ръководителят на администрацията на Байдън, отговарящ за санкциите, е предупредил турски държавни служители, че страната подхранва насилието на два континента, като служи като убежище за финансиране на ХАМАС и търговски център за руската военна машина

Това съобщи The Wall Street Journal.

Въпреки санкциите на САЩ, насочени срещу финансистите на ХАМАС през последното десетилетие, Турция е позволила на инвестиционните фирми на групировката, холдинговите дружества, брокерите на недвижими имоти и редица други предприятия да работят от Истанбул, твърдят американски служители.

Търговията на Турция с Русия нарасна през последната година въпреки контрола върху износа, целящ да прекъсне потока от електроника и други търговски стоки, от които Кремъл се нуждае, за да поддържа военните си усилия.

"Би било много лошо, ако някоя бъдеща атака на ХАМАС е свързана с набиране на средства или улесняване на дейността, извършени в Турция", е заявил Брайън Нелсън, заместник-министър на финансите на САЩ по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване. Той е говорил в кулоарите на среща с турски официални лица в Анкара.

Правителството на Ердоган не признава ХАМАС за терористична организация, както правят САЩ. Турция прави разграничение между военното и политическото крило на групировката и поставя под въпрос дали потокът от средства от бизнеса не финансира пряко въоръжаването.

Турски компании и лица рискуват да попаднат в санкционните списъци, ако бъдат заобиколени антируските ограничения на Запада. "Ние сме решени да направим всичко възможно, за да спрем това и искаме да го направим в партньорство с Турция, но също така сме готови да действаме едностранно", е допълнил Брайън Нелсън.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Варна

Варна

01.12.2023 | 23:08

Според мен САЩ ПОДЪРЖАТ ТЕРОРИСТИ НАРЕЧЕН ИЗРАИЛ ПОДАРЕНА ИМ ЧУЖДА ЗЕМЯ,ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО БАЙДЪН. ТЕЗИ ХОРА НЕ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В МИР, А ГРАБЯТ И ЛЪЖАТ, ИМАЛИ ПО ДОЛНИ ОТ ТЕЗИ?

Отговори
0 0
4345

4345

01.12.2023 | 10:01

идва време бг населението да се изселваме в гърция или турция, 2 милиона вече ги няма, тук евроатлантиците като разсипят напълно държавата боко, шиши, асанчо и сие ще уравляват само цигани и пенсионери

Отговори
1 0
Колко нахални са тези кравари

Колко нахални са тези кравари

01.12.2023 | 04:18

Турция не пасе кравите си на асфалта и това трябва да го разберат задокеанските кравари. Какви санкции какви 5 лв тези кравари за какво си мислят че целият свят им е подчинен ли.

Отговори
14 6
Mимет

Mимет

01.12.2023 | 06:17

Мислят че НАТО трябва да е като Варшавския договор. Но Турция може да поправи тази грешка НАТО

Отговори
4 6
rtytry

rtytry

30.11.2023 | 22:58

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:---- https://ieej.lv/bioblux

Отговори
0 8

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?