Следвайте ни

САЩ местят бронетанков полк от Германия в България

viber icon

САЩ обмислят варианти за прехвърлянето на части от своите военни от Германия в България, Румъния и Прибалкика в рамките на обявената вече предислокация. За това съобщили във вторник пред ТАСС източник от американските военни кръгове като пояснение на думите на шефа на Пентагона Марк Еспер за възможното преместване на Втори бронетанков полк от Германия в друга европейска страна, близка до Русия, пише"24 часа".

"Както вече обявихме от 29 юли смятаме да преместим военните на САЩ на източния фланг на НАТО на постояна ротационна основа, за да изпълним принципите, изложени от министъра на отбраната", обяснява военен чиновник.

"Както министърът обяви пред Атлантическия съвет, подписаното с Полша споразумение за разширяване на сътрудничеството в областта на отбраната, както и двустранното взаимодействие с министрите на отбраната на Румъния и България и консултациите с нашите съюзници от Прибалтика ни дава възможност да прехвърлим нашите войски в тези страни", допълва той.

Според информацията, няма окончателно решение. "Процесът на планиране продължава. Това включва консултации с нашите съюзници и партньори, както и с членове на Конгреса в САЩ", уточнява военният представител.

Както Еспер подчерта по-рано във вторник САЩ изучава възможността за предислокация на основата на Втори бронетанков полк от Германия по-близо до Русия без да дава детайли.

Министърът на отбраната обяви, че 29 юли е датата за извеждане на 11 900 военни от Германия. Според думите му 6400 от тях се връщат обратно в САЩ, около 5600 ще бъдат предислоцирани в Италия и Белгия и при това положение в Германия остават максимум 25 000 военни. Това обяви президентът Доналд Тръмп миналата година, след като разкритикува немците, че не дават достатъчно пари за НАТО. През миналия юли Еспер говори за извеждането на Втори бронетанков полк, който трябваше да се прибере обратно. Той е с около 4500 военни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ко? НЕ!

Ко? НЕ!

21.10.2020 | 12:10

А кой ги е канил? Народа дали иска чужда воиска у нас? Нямат работа янките тука.

Отговори
4 4
Един от народа

Един от народа

21.10.2020 | 12:24

Аз съм ги поканил!

Отговори
5 2
Дано

Дано

21.10.2020 | 11:16

Дано сега мутрите се насерът от страх!

Отговори
3 1
Танкист

Танкист

21.10.2020 | 11:10

То затова Мутрата строи магистрали.......

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?