1553

САЩ и Япония пратиха яко оръжие в Украйна, Русия обяви голям удар

Пентагонът обяви, че първата част от 18 155-милиметрови оръдия и 200 бронетранспортьора са пристигнали на границата на Украйна. Оръдията, както и верижните машини, са част от новата оръжейна помощ от САЩ.

Японското правителство ще достави на Украйна костюми и маски, които предпазват от химически оръжия, както и дронове. Това съобщи министерството на отбраната в Токио.

Страната вече изпрати  хуманитарна помощ и оборудване от резервите на японските сили за самоотбрана - бронежилетки, защитни каски, топли дрехи, фото и видео оборудване, палатки, санитарни помещения, генератори за храна и енергия.

Токио обаче отказа на Украйна оръжия и ракети, за да не нарушава свои принципи. Въоръжение е разрешено да се доставя в чужбина само в случаите, когато то „допринася за каузата на мира и за сигурността на Япония“.

В същото време говорителят на руското военно министерство Игор Конашенков съобщи, че въоръжените сили на Русия са унищожили логистичния център и намиращите се в него големи пратки чуждестранно оръжие, пристигнали от САЩ и европейски страни през последните 6 дни.

Вчера ракетните войски и артилерията на Русия са поразили над 300 военни обекта на територията на Украйна.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?