71

САЩ и Израел снабдяват Украйна със страшно оръжие срещу иранските дронове

"Шахиди" - копие на американските апарати, отново атакуваха Одеса

 

Украинският посланик в Израел Евгений Корнийчук е съобщил, че украинската армия получава от САЩ средства за борба с иранските дронове камикадзе, информира украинското издание "Фокус".

Според Корнийчук иранските безпилотни апарати са копие на американските, които бяха свалени от Иран на сирийска територия. Иран е създал доста точно копие, базирано на тях.

На въпроса дали Израел може да помогне на Украйна в борбата с баражиращите дронове, Корнийчук отговаря по следния начин:

 

"Разбира се, израелската промишленост, работеща в този сектор, всъщност е изцяло съвместна с компании от САЩ. И според моята информация вече получаваме от САЩ това, от което се нуждаем. Отново не без съгласието на Израел."

Той също така добавя, че обикновено при предаване на оръжия с патентовани разработки се изисква разрешение от разработчиците за прехвърлянето им. В този случай Израел дава разрешение за предаването на израелско-американски проекти.

Според Корнийчук предостанянето на средства за борба с дроновете-камикадзе е една от най-големите промени в израелската политика. Това е постигнато благодарение на постоянния натиск върху властите от страна на украинската дипломация.

Междувременно,

дронове "Геран-2" са нанесли удар по Одеса,

като са поразили инфраструктурен обект, информират световните издания.

Оперативното командване на украинските въоръжени сили "Юг" съобщава, че са свалени три безпилотни апарата, но твърдението е опровергано от ръководителя на Одеска област Максим Марченко:

"През нощта врагът атакува Одеска област с дронове камикадзе - обект от инфраструктурата е разрушен. За щастие нямаше жертви. Един дрон е свален от нашата противовъздушна отбрана. В момента военните специалисти разглеждат останките от свалени ирански дронове, за да осигурят по-ефективна система за противодействие."

Бойците от руската група "О" продължават да удържат отбраната на Лиман. Разузнавачите от групата успяват да открият и унищожат опорен пункт на украинските бойци с помощта на артилерия.

Ударът унищожава и няколко автомобила, превозващи боеприпаси и гориво-смазочни материали, като предизвиква голям пожар.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
КУКУМИЦИНА РЕДОВНО!

КУКУМИЦИНА РЕДОВНО!

28.09.2022 | 11:05

ИНАЧЕ С ФУНИЯ, ЩЕ ВИ ГЪЧА, КАТО ГЪСКИ!

Отговори
1 4
АКО НЕКОЙ ШВЕД

АКО НЕКОЙ ШВЕД

28.09.2022 | 10:59

ПА РЕШИ ДА СТАВА НЕГЪР - УСМИРИТЕЛНА РИЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! И КУКУМИЦИН НА 4 ЧАСА Х2 ТАБЛЕТКИ! :)

Отговори
1 4
КАЗАХ!

КАЗАХ!

28.09.2022 | 10:57

ВСИЧКИ ХАЗАРИ, КОИТО СА ВСЪЩНОСТ ЕВРЕИ, ДА СИ ПИЯТ НАЙ-РЕДОВНО КУКУМИЦИНА ДО 2 НАРЕЖДАНЕ! 3. bp. blogspot. com/-JJbxNOjab1E/UsEOkNNA4yI/AAAAAAAACiU/fPHJVvznAPo/w1200-h630-p-k-no-nu/Kukumicin.jpg

Отговори
1 4
Мнение

Мнение

28.09.2022 | 10:26

Говори се, че протестите, които тресат Иран, тези дни са предизвикани от Запада, заради съюза с Русия. Иранските дронове били кошмар за западната техника.

Отговори
4 6
Говорител

Говорител

28.09.2022 | 10:46

Това в клубовете на Батака и иZZраждане ли го чу?

Отговори
11 3
454

454

28.09.2022 | 13:06

Не на Гейсбирката на козяк

Отговори
3 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?