46

САЩ готвят пренасочване на газ към Европа

Във Вашингтон висши служители от администрацията на Байдън казаха, че САЩ водят преговори с големи производители на енергия и компании по целия свят относно потенциално пренасочване на доставките към Европа, ако Русия нахлуе в Украйна. ЕС зависи от Русия за над една трета от своите доставки на газ. Всяко прекъсване на доставките на руски газ за Европа ще изостри съществуващата енергийна криза, причинена от недостиг.

"За да гарантираме, че Европа е в състояние да издържи през зимата и пролетта, очакваме да сме готови да осигурим алтернативни доставки, покриващи доста над половината от потенциалния недостиг", заяви служител от президентската администрация.

Планът на Белия дом се усложнява от факта, че световните LNG лидери вече произвеждат колкото е възможно повече. Глобалните доставки на газ са ограничени, има малко налични количества за заместване на големи обеми от Русия, предупреждават експерти. 

Австралия е готова да доставя втечнен природен газ на европейските държави, ако изпитват недостиг на руско гориво, съобщи вчера федералният министър на природните ресурси Кийт Пит. Според него Австралия „има готовност да окаже помощ в отговор на всяко искане за доставка на втечнен природен газ“, което постъпи от европейските държави при „недостиг на газ от Русия“.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
КРАВАРИТЕ ДА СИ ГЛЕДАТ   ТЯХНОТО РАНЧО

КРАВАРИТЕ ДА СИ ГЛЕДАТ ТЯХНОТО РАНЧО

27.01.2022 | 21:27

АПЕЛ КЪМ РООСОЯ НА ВСЯКА КРАВАРСКА ЦИСТЕРНА----- Ц 7 ... Х 100 КГ .. НА ЦИСТЕРНА ..... ( Ц 4 ------НЯМА ДА СВЪРШИ РАБОТА -------ГЛОБАЛНО ..........

Отговори
0 1
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

27.01.2022 | 13:19

РУСИЯ СПРЯ АМЕРИКАНСКИЯТ ПРОЕКТ ЗА ГАЗ ЗА ЕВРОПА ОТ СИРИЯ ПРЕЗ ТУРЦИЯ--СЕГА Е РЕД НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СПРЪТ РУСКИТЕ ПРОЕКТИ ЗА ГАЗ В ЕВРОПА==ЯСНО И ЛОГИЧНО--РЕШЕНИЕТО-ИЗТЕГЛЯ СЕ РУСИЯ ОТ СИРИЯ И АМЕРИКА ЗАПОЧВА ДОСТАВКИТЕ НА ГАЗ ЗА ЕВРОПА ОТ СИРИЯ КАТО В ОТГОВОР АМЕРИКА ЩЕ СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ ГРАНИЦИТЕ НА РУСИЯ И ТАКА ЩЕ ИМА ДЪЛГОСРОЧЕН МИР -ПРОСТО И ЯСНО--ОТ БАНИЦАТА ТРЯБВА ДА ИМА НЕ САМО ЗА РУСИЯ А И ЗА АМЕРИКА КОЯТО ВЪЗТАНОВИ ЕВРОПА СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА--В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ РУСКА ГАЗ ЗА ЕВРОПА НИКОГА НЯМА ДА ПОТЕЧЕ--А АМЕРИКА ЩЕ ДОСТАВЯ ГАЗ ОТ АЗЕРБЕЙДЖАН И АМАРИКАНСКА ВТЕЧНЕНА--ЩЕ ИМА И ТРОЙНИ ЖЕНИ НА ВСИЧКО--АКО РУСИЯ ПОВЕДЕ ВОЙНА ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ НА КОНТИНЕТА ЕВРОПА ЩЕ ОСТАНАТ ЖИВИ НАЙ-МНОГО 20% ОТ СЕГАШНАТА ЧИСЛЕНОСТ И ДОСТАВКАТА НА РУСКА ГАЗ ЗА ЕВРОПА СЛЕД ТОВА ЩЕ Е БЕЗМИСЛЕНА

Отговори
1 2
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

27.01.2022 | 10:41

НЕ ИСКАМЕ АМЕРИКАНСКА ГАЗ, ИСКАМЕ ДА КУПУВАМЕ РУСКА ГАЗ НА МАКСИМАЛНИ ЦЕНИ! ЗА ДА ИМА МИЛИАРДИ ГАЗОВИ ЕВРА В ПОСОКА КРЕМЪЛ, С КОИТО ДА КУПУВА МЕДИИ, ЗАПАДНИ ПОЛИТИЦИ И ЧИНОВНИЦИ НА КИЛОГРАМ!

Отговори
3 2
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

27.01.2022 | 12:52

НЕДЕЙ ДА ПИШЕШ С МОЯ НИК ЗАЩОТО МНОГО ЛЕСНО ЩЕ ТЕ НАМЕРЯ

Отговори
1 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?