Следвайте ни

САЩ финансира независимите кина с 15 млрд. долара

viber icon

Нов законопроект за финансово подпомагане на независимите кина, културни институции и събития, в размер на 15 млрд. долара, предложи сенатът на Америка. За да влезе в сила, трябва да бъде одобрен от Доналд Тръмп.

Както наскоро „Марица“ съобщи, в страната на неограничените възможности почти няма държавни звена и институции, занимаващи се с изкуство. В по-голямата си част те са независими, издържат се от продуцентски къщи, спонсорство и меценатство. Поради тази причина, едни от най-засегнати са киносалоните, които се издържат главно от продажбата на билети.

Фондът, на обща стойност за всички бизнеси и домакинства от 900 млрд. долара, е само поредната мярка за подпомагане на артистите по време на кризата.

В проектозакона е заложена и възможността за него да кандидатстват и радиостанциите, както и телевизиите. По какви критерии ще се оценяват обаче още не е ясно.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?