Следвайте ни

САЩ остават затворени дори за ваксинираните

viber icon

Границите на САЩ остават затворени за момента за международни пътници, независимо дали те са ваксинирани, или тествани за коронавируса, обяви вчера Белият дом. Причина за продължаващата изолация е бързото разпространение на варианта делта на коронавируса в САЩ и в чужбина. В Щатите 89% от случаите се дължат именно на мутацията от Индия. Миналата седмица в света бяха регистрирани 521 800 новозаразени ежедневно, а темпото на ваксинация се е забавило почти навсякъде.

Докато страните членки на ЕС решиха да отворят границите си за американците, при условие че те са ваксинирани срещу ковид или представят отрицателен тест, пътниците, идващи от Шенгенското пространство, Обединеното кралство и от Ирландия не могат да влязат в САЩ от март 2020 г. Това затваряне на границите бе силно критикувано от сектора на туризма в Европа, но също и от американските предприемачи.

Компромис не се прави и спрямо Канада, въпреки че страната отваря границите си за американски граждани от 9 август. Условието е те да са напълно ваксинирани. Вчера към списъка с рискови дестинации бяха добавени Португалия и Испания. За тези страни е обявена четвъртата най-висока степен на епидемиологична тревога.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?