САЩ ни включват в империята

Правителството на САЩ ще задели повече от 100 млн. долара за изграждането на нови военни бази в България и Румъния, въпреки че наскоро администрацията на президента Барак Обама изостави плановете за противоракетен щит над други части от Източна Европа, коментира електронното издание Лю Рокуел.

Плановете са за изграждане на база на стойност 50 млн. долара в Румъния, където да бъдат разположени 1600 американски войници, и за база за 2500 военнослужещи за 60 млн. долара в България. Строежът на румънската база трябва да бъде завършен до два месеца, докато българската база трябва да е функционираща през 2011 или 2012 г.

Базите са финансирани от САЩ, но са собственост на румънското и на българското правителство, като комплексите ще се ползват съвместно от американската армия и военните на страната домакин. Според анализатори американските усилия в Румъния и България са част от глобална стратегия за придвижването на войските на изток от базите в Германия, започната още по времето на администрацията на президента Буш. В Пентагона обясняват промяната с нуждата да разполагат с войски по-близо до размирния Близък изток. Русия приема този ход като директна заплаха срещу интересите й, коментира изданието.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
jancho

jancho

02.11.2009 | 18:20

Кой каза че сме свободни,както винаги до сега преминаваме от едно робство под друго,но не забравяйте светът ще се командва от един и това ще се случи много скоро,сигнал че на човечеството му остава още малко време да съществува.Дори мисля че е крайно време Израел да решат проблема със исляма-в случая Иран,който си мисли че може да заличи Израел,като ги ликвидира от картата на света ,така както иска ахмадинеджат,който видимо бълнува и в будно състояние,мисля че няма да се избегне и тази война,адът отново ше напомни за съществуването му.

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?