49

Сърбия вади дронове самоубийци

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че Сърбия е военно неутрална страна, но трябва да запази свободата си и да бъде много по-силна от всички в съседство, както и че войната в Украйна означава, че тя трябва да промени своите оръжия, съобщи Танюг. По време на обиколката на Военнотехническия институт в Белград Вучич каза, че Сърбия ще започне  производството на дронове "Комарац" и че до края на годината ще има 5000 дронове.

Вучич разгледа прототипите на дронове, използвани в експерименти във Военнотехническия институт, и посочи, че целта е да се построят 5000 такива дрона. На Вучич бяха показани няколко модела дронове самоубийци, разработени от сръбски експерти, включително дронът "Комарац 1" .

Вучич каза, че трансформацията на сръбската армия е в ход и че всичко ще се промени. "Променяме всичко в армията, буквално всичко от концепцията на сегашните четири бригади, ще правим всичко различно", заяви сръбският президент. Вучич изтъкна, че армията на Сърбия трябва да бъде два пъти по-силна отколкото е сега и подчерта, че в момента ускорено се работи по развитието на ново оръжие.

Президентът на Сърбия заяви също, че изборите в Белград могат да се проведат на 28 април или на 5 май, когато е Великден. "Ако председателят на сръбския парламент бъде избран на 11, 12 или 13 март, няма значение, изборите трябва да се проведат до 11 или 12 май. Така те могат да бъдат на 28 април, между 45-ия и 60-ия ден, според закона. Така че те могат да бъдат на 28-ми или 5-ти. А на пети е Великден. Искате ли да имаме избори на Великден?", каза Вучич пред репортери по време на обиколка на Военнотехническия институт в белградския квартал Жарково, предаде Танюг.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
СРЪБСКИТЕ С ВИНЕ

СРЪБСКИТЕ С ВИНЕ

09.03.2024 | 16:44

ОТДВНА СЕ САМОУ БИХА! С М Ъ Р Т ДО КРАК!

Отговори
1 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?