1553
Следвайте ни

Сърбия скърби! Почина известна певица

viber icon

Сръбската певица Мерима Негомир почина на 69-годишна възраст. Преди дни медиите съобщиха, че певицата не се чувства добре, а новината за смъртта й потвърди дъщеря й Любица. Според белградските медии певицата се борила със сериозно заболяване - рак на панкреаса.

Мерима Негомир е известна изпълнителка на народна и авторска музика, записала над 25 албума. Тя е родена на 9 ноември 1953 г. в Белград, а възходът в кариерата й е свързан със запознанството й с Предраг Живкович Тозовац през 1977 г.

Той композира първите две песни, които тя публикува за Юготон. Тогава започва успешната й музикална кариера, през която тя остава вярна на народната музика и на идеите си за възпитание на народната музика през всичките тези години.

Печелила е множество награди и признания. Откроява се наградата „Вук” за принос към сръбската култура, която тя получи през 2005 г. В допълнение към тази награда тя получава още Естрадната награда на Сърбия, Златната значка на културно-образователната общност, Златен микрофон на PGP RTS, Посланикът на песните в Ниш, Златната тамбура, Певица на годината за 1993 г. и 1996 г. Печели първите места на фестивалите "Месам", "Илиджа", "Златни събор", "Златиборска песен".

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?