Следвайте ни

Съпруга отмъкна трупа на руски милиардер под носа на любовницата

viber icon

Властелинът на "Черната перла" - милиадерът Олег Бурлаков, умира, без да е уредил отношенията си с жената, дъщерите и любовницата

В семейството на руския милиардер Олег Бурлаков започна истинска война. Олигархът, който почина от ковид-19 на 72 години в луксозната московска клиника „Лапино”, остави след себе си един тежък и неуреден развод със съпругата си Людмила. В класацията на руското издание на „Forbes” Бурлаков бе нареден на 177-о място по богатство сред руските олигарси. Най-консервативните оценки на активите му бяха 650 милиона долара. Но фактът, че само яхтата му „Черната перла”, която е дълга 107 метра, струва 250 милиона, говорят, че вероятно става въпрос за доста повече.

Олег Бурлаков се ражда в семейство с големи връзки в съветската система. Родителите му са високопоставени инженери, които участват в изпитанията на ядрени оръжия. Започва да трупа пари още с първите частни компании в края на 80-те години. Фирмата му се казва „Интеграл”. Тя произвежда горивни системи за военната промишленост, както и поръчкови компоненти за космическата индустрия. Още в началото на 90-те натрупва богатство и продава дела си в „Интеграл” за 15 милиона долара. И оттук следва пътят на класическите руски новобогаташи - участие в банки, петролни компании, фабрики за производство на цимент и строителство. Собственик е на бизнес центъра „Калинка” в Москва и на хотела „Тюмен Хилтън”.

От 20 години Бурлаков живее в Монако. Връща се в Русия само за да придвижи големите бизнес решения. Смая света с яхтата си „Черната перла”. Строителството й започна в Холандия през 2011 г. и продължи 6 години. 107-метровата яхта има три мачти с ветрила, които са и слънчеви батерии. Суперкомпютър ги обръща под такъв ъгъл, че винаги улавят вятъра. Обзавеждането на „Черната перла” повтаря това от къщите на Бурлаков. Това поне разказват малцината, стъпили на борда й.

Бурлаков от години не живее със съпругата си Людмила. Любовницата му е София Шевцова - звезда от Инстаграм. Съпругата Людмила обаче не спи! Така руските медии обявиха преди две години за заведеното дело за развод от нея в съда в Уелс и Англия. Според „Forbes,” чрез тези юрисдикции тя може да вземе половината му богатство. Адвокатите на Людмила заявиха, че не искат в пресата да излизат подробности около делото, като казаха само, че тя е била обект на брачен тормоз.

Съвсем логично Олег Бурлаков започна да се освобождава от голяма част от активите си, като ги продава на ниска цена на свои приближени и бизнес партньори. Такъв е случаят с опита да се освободи фиктивно от „Черната перла”. Предлага я миналото лято на партньора си в компанията "Краснодарпромжелдортранс” Николай Казаков. Той е съпруг на сестрата на Олег - Вера.

При друг случай със задна дата оформя заем от 1,35 милиарда долара с компанията „Leo Trust”. Още няколко такива стъпки говорят за решението му да намали стойността на официалните си активи. През април продава 400 декара земя, предназначена за жилищно строителство в Тюмен на занижена цена пак на Николай Казаков. Веднага след това шуреят му продава парцела за над 1 милиард рубли.

Семейната драма започна в средата на юни. Тогава в болницата „Лапино” Олег Бурлаков изпада в кома след ковид-19. Според пресаташето му Мария Ионочкина, жена му Людмила и дъщерите им не опитват да се свържат с него нито веднъж. „Интересът на съпругата Людмила рязко се повиши след смъртта на г-н Бурлаков”, подчертава Ионочкина.

На 21 юни сестра му Вера отива в болницата и настоява да дадат тялото на брат й. Оттам отказват да направят това. „На 24 юни неизвестни лица са пристигнали и са отнесли тленните останки на Олег Бурлаков. В момента ние не знаем къде е тялото му”, съобщи пресаташето Ионочкина. Предполага се, че това са съпругата Людмила Бурлакова и двете й дъщери.  

Според сестрата Вера - съпруга на партньора му Николай Казаков, Людмила иска да пренесе тялото или до Канада, или да го кремира във Великобритания. А волята на Олег винаги е била да положат останките му в Серафимовското гробище в Санкт Петербург, където лежат няколко поколения от фамилията.

Скандалите около починалия милиардер тепърва започват. Пресаташето Йоночкина заяви, че Людмила и дъщерите му не са поддържали контакт с него от години. Обидената съпруга нарече това „лъжа”. И разказа, че Олег им е изпращал подаръци за рождените дни, а през 2018 г., когато тя си е правила операция в Монако, дори я посетил в болницата. Сега съпругата и двете дъщери искат да се направи международна експертиза за смъртта на Олег Бурлаков. Намекват за нещо нечисто в историята с коронавируса. Като доказателство за това разказват, как никой от сътрудниците на Бурлаков не си е направил труда да им съобщи, че е болен. Научили за това от медийните съобщения.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?