4232

Съобщиха важна новина за Фицо! Транспортираха го в друга болница

От болницата заявиха, че напредъкът на Фицо е „задоволителен“

 

Словашкият премиер Роберт Фицо беше транспортиран в столицата Братислава, където ще продължи да се възстановява, предаде АФП.

„Роберт Фицо беше транспортиран от нашата болница до Братислава във вечерните часове на 30 май“, заяви говорителката на болницата в Банска Бистрица Ружена Матасе.

Не стана ясно веднага в коя болница в столицата е бил преместен.

Директорът на болницата в Банска Бистрица Мириам Лапуникова заяви, че министър-председателят иска „да продължи възстановяването си в домашни условия“.

От болницата заявиха, че напредъкът на Фицо е „задоволителен“, но неговият вицепремиер Роберт Калиняк каза, че възстановяването му ще бъде „изключително дълго“.

Фицо беше прострелян многократно на 15 май, докато поздравяваше поддръжници след заседание на кабинета в словашкия град Хандлова.

Той претърпя петчасова операция в болница в близкия град Банска Бистрица, последвана от друга двучасова операция два дни по-късно.

71-годишния поет Юрай Чинтула, който стреля по словашкия премиер, е обвинен в умишлен опит за убийство и е задържан под стража, цитира dariknews.bg.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?