Следвайте ни

Само ваксинираните в Израел ще посещават басейни, фитнеси, хотели

Страната въвежда "зелен паспорт"

viber icon

Израел започва да премахва антикоронавирусните ограничения от 21 февруари, но само за ваксинирани или преболедували COVID-19, според Министерството на туризма на страната, пише БГНЕС.

Само притежателите на “зелени паспорти” ще имат право да посещават спортни зали, басейни, фитнес клубове, хотели (без ресторанти), културни обекти и събития. Този документ ще бъде необходим и за отдих в курортите на Мъртво море.

„Израел е първата страна в света, която въведе „зелен паспорт“, за да стимулира населението да се ваксинира - коментира Владимир Шкляр, директор на руския департамент на израелското министерство на туризма. - От темповете и резултатите от ваксинацията зависи в скоро време да можем да приемаме туристи от цял ​​свят, без да се страхуваме за здравето на своите граждани и пътници”, каза той, цитиран от РИА Новости.

Магазини, търговски центрове, музеи и библиотеки ще бъдат отворени за всички граждани на страната от 22 февруари. Те ще работят в съответствие със стандарта, който предвижда спазването на физическа дистанция, задължителното носене на маски и приемането на ограничен брой посетители.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай