Съдят шофьора Живко Русев за наркотрафик в Иран днес

Второто заседание по делото срещу Живко Русев е насрочено за днес в иранския град Табриз. Българският шофьор на ТИР  бе арестуван през септември 2008 г. при акция на местните служби за борба с наркотиците. Тогава в камиона, управляван от Русев,  иранската полиция откри близо 130 кг хероин, укрити в тайник. На първото съдебно заседание по делото през месец юни срещу българина и  десетима иранци бяха повдигнати обвинения в наркотрафик. Според закона в Иран притежанието на дрога се наказва със смъртна присъда. В момента Русев се намира в следствения арест в град Табриз.

55-годишният Русев твърди, че е невинен и не е знаел, че превозва дрога. Нашенецът е защитаван от местен адвокат с опит в подобни дела. Очаква се той да пледира невинен, обяви за ПНС говорителят на външното ни министерство Драговест Горанов, цитиран от БНТ.

На делото ще присъства и българският консул в Иран. Той е посетил Русев преди десетина дни. Според него нашенецът се е чувствал добре. Имал достатъчно храна и всичко нужно от първа необходимост.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?