2374

Саботаж блокира за часове влакове в Германия

"Кабелен саботаж" доведе до тричасово спиране на влаковите услуги в цяла Северна Германия. Германският министър на транспорта Фолкер Висинг каза, че основните кабели "са били умишлено прекъснати" на две места.

"Ясно е, че това е целенасочено и умишлено действие", добави той, като уточни, че мотивът все още не е известен. Той определи инцидента като "очевидно предумишлен". Имало е повреда в GSM-R – това е радиомрежа, използвана за комуникация в железопътния транспорт, съобщи "Шпигел", цитирайки източници от сигурността. Всяка повреда на кабела ще изисква "известни познания" за железопътната система, добавя "Билд", според когото федералната полиция води разследване.

Движението беше напълно прекъснато за около три часа поради "повреда в цифровата система за влаковете", преди радиото да бъде възстановено, според "Дойче бан".

Засегнат е район от Берлин до провинции в западната и северната част на страната, включително Шлезвиг-Холщайн, градовете Хамбург и Бремен, както и Долна Саксония и части от Северен Рейн-Вестфалия.


 
 
 
 
 
О

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?