1553

С българско съдействие Турция си връща 8659 артефакти от Франция

Министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой заяви, че има координация между страните от Световната митническа организация и обменът на информация между тях е засилен.

„В резултат на всички тези усилия 8 659 артефакта, включително монети и надписи, бяха заловени от френските митническали и разузнавателни врасти. 

АА

В изявление в социалните медии, винистър Ерсой отбеляза: „Всичко започна през 2019 г., когато нашият отдел за борба с контрабандата откри голям брой монети от анадолски произход, които бяха обявени за продажба в аукционна компания в Австрия. 

Разследването започна в Австрия беше прехвърлено във Франция. Френските правоприлагащи сили започнаха цялостно и образцово разследване срещу хората, които  незаконно извадиха монетите от нашата страна и пласираха тези артефакти в чужбина." Междувременно в рамките на операцията "Анадола и наследство", която беше извършена от турската полиция, бяха заловени съучастниците, организирали пренасянето на тези артефакти от престъпна мрежа в Турция. 

АА

Световната митническа организация осигури потока на информация и координация между държавите. В резултат на всички тези усилия 8 659 антични предмета бяха конфискувани от френската митническа и разузнавателна служба.

АА

„Бих искал да благодаря на френското митническо и разузнавателно звено и на Главна дирекция по сигурността на нашето Министерство на вътрешните работи, както и на властите на България, Германия, Австрия и Световната митническа организация, за съдейстнието при тази операция“, заключи той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?