Следвайте ни

Ryanair с огромни финансови загуби, ще издържи ли?

viber icon

Нискотарифната компания "РайънЕър" продължавада търпи огромни финансови загуби, в резултат на корона кризата, които достигнаха 226 млн. евро нетно за второто тримесечие на финансовата година.

Въпреки усилията в посока намаляване на щетите, полетите и пътниците са в много по-малки размери по време на пандемията и това се отразява върху цифрите.

Изявлението на компанията контрастира рязко с представянето й между юли и септември миналата година, когато тя отчете печалби от над 910 млн. евро.

При това, главният изпълнителен директор на "Райън Еър" Майкъл О'Лиъри заяви, че общите загуби за първата половина на финансовата година (411 млн. евро) вероятно ще са далеч по малки от тези, които авиокомпанията очаква за втората половина на финансовата година.

О'Лиъри добави, че макар и в момента компанията да очаква обемът на пътниците да достигне 38 милиона за цялата финансова година, не е възможно да се даде ясна прогноза, предвид мерките, които се налагат от националните правителства за ограничаване на втората вълна на пандемията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?