2374

"Русский военный корабль, иди...": Дълги опашки за нова пощенска марка в Киев ВИДЕО

Държавният пощенски оператор на Украйна Укрпоща пусна в обращение нова пощенска марка. Филателното издание се нарича "русский военный корабль, иди..." - фразата, която се превърна в един от символите на съпротивата срещу руското нашествие.

Новата марка бе валидирана от граничаря Роман Грибов, който произнесе пръв тези думи при нападението на руска фрегата на Змийския остров.

Грибов бе пленен от руснаците, но се върна в Украйна при първата размяна на военнопленници между Москва и Киев.

Дълги опашки се извиха пред главната пощенска станция на Киев. Много украинци искат да си купят пощенски марки с изобразен украински военен с неприличен жест към руски военен кораб, предава NOVA.

Още преди да стане ясно, че крайцерът „Москва" е потънал, новината за нанесената му повреда повиши сериозно интереса към чисто новата пощенска марка. Тя е посветена на украинския военнослужещ Роман Грибов, който беше заловен от руснаци на Змийския остров, в началото на войната, след като отправи неприлична дума по техен адрес.

„Във всеки регион, включително Чернигов, пред почти разрушената ни пощенска станция също пуснахме марката. Хората в цялата страна купуват, трябва да видите опашките. Сигурен съм, че след вчерашните новини ще имаме още повече клиенти. Марката е издадена в тираж от един милион”, заяви ген. директор на Украинските пощи Игор Смилиански.

„Мисля, че марката показва издръжливостта на хората. Показва как украинците ще се бият и ще спечелят. Хората между другото ме питат какъв ще бъде следващият дизайн, какво ще изобразим след това. Ще го запазим в тайна за известно време, но съм сигурен, че ще има следваща голяма марка, която ще отпразнува победата на Украйна”, добави той.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Play Big Boy

Play Big Boy

15.04.2022 | 13:49

На борда на р/к “Москва” (русский корабль, кто пошел на х….) е била монтирана преди няколко месеца корабния аналог на уж най-добрата зенитна система в света С-400. Каквато Русия продаде на Турция и на още няколко държави. Щом Украйна, с няколко прости маневри за отвличане на вниманието, успя да удари и потопи флагмана, с 2 стари като модел, бавни, но модернизирани преди 2-3 г. ракети, от близо 200 км, то тази ПВО система е направо бок лук. С няколко батареи от същия модел се защитава и столицата Москва. Това ще има голям отзвук по света, ще се изучава…. Отделно - екипаж на уж най-боеспособния кораб, който не може да потуши локален пожар, по-добре въобще да не се качва на кораб и да не излиза в морето.

Отговори
4 0
Тея още използват марки?

Тея още използват марки?

15.04.2022 | 12:47

Ще си останат в миналия век завалиите

Отговори
3 4
Нумизмат

Нумизмат

15.04.2022 | 13:00

Някои марки, най-ценните, се издават единствено и само за да отбележат важни обществени събития. Който разбрал - разбрал.

Отговори
4 2
ДОБЪР ДЕН, БЪЛГАРИЯ!

ДОБЪР ДЕН, БЪЛГАРИЯ!

15.04.2022 | 12:39

СВЕТЛИ И СПОКОЙНИ ПРАЗНИЦИ И НА ВАС, МАРИЦА! БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!

Отговори
4 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?