71

Руснак дава $1 милион на украински пилоти за отвличане на изтребител F-16

Много, ако не всички мъже от Украйна, ще трябва да отидат на фронта, заяви бивш съветник на Зеленски

 

Войната ще продължи може би още три години и мобилизацията ще се засили, заяви бившият съветник на президента Алексей Арестович.

Той каза това каза той в интервю за журналиста Василий Голованов, съобщава "УНИАН". Според Арестович държавата ще принуди работодателите да регистрират всички мъже във военните служби.

"Много, ако не всички, ще трябва да отидат. Единственият въпрос е времето - дали ще се случи сега или след шест месеца. Не се знае колко дълго ще продължи войната. Ами ако са още три години? Така че, повярвайте ми, всички мъже ще бъдат там“, казва Арестович.

Той добавя, че са необходими нови хора в украинските въоръжени сили за щурмова пехота. Според него, преди година в Украйна 3,5 милиона мъже не са били регистрирани във военните служби. Затова държавата ще направи всичко, за да ги намери.

Бивш руски военен пилот и известен блогър публикува съобщение в своя Telegram канал Fighterbomber, в което предлага на украинските военни сума от 1 милион долара за отвличането на изтребител F-16, съобщават световните издания.

Според Иля Туманов плащането ще се извършва "веднага на пистата след кацане".

„Мои добри приятели ме помолиха да ви съобща следната информация: изключително за лични цели ще закупя самолет F-16 в летателна годност, във всякаква модификация. Плащане в брой, веднага на пистата след кацане - 1 000 000 $ (един милион долара).

- Ако има интересни допълнения - сумата ще бъде увеличена. Ще съдействам за прехвърлянето, получаването на гражданство на Руската федерация за превозвача и семейството му, както и за по-нататъшното му наемане на работа“, се казва в съобщението.

Съобщението се появи на фона на информациите, че първите изтребители F-16 ще бъдат предадени на украинските ВВС преди третото десетдневие на декември.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Не ги търсете при работодателите ...

Не ги търсете при работодателите ...

27.09.2023 | 17:07

На нашите курорти са с джиповете и милионите си. Живеят си безплатно като в рая.

Отговори
4 2
Мхм

Мхм

27.09.2023 | 16:08

И ще има.

Отговори
2 2
Батко

Батко

27.09.2023 | 13:42

Тука са - на Слънчака с джипки, ела си ги прибери!

Отговори
9 3
малко дава

малко дава

27.09.2023 | 12:50

1 милион $? Че ние (България) платихме по180 милиона за всеки от осемте не произведени самолета!

Отговори
12 6
А на пистата

А на пистата

27.09.2023 | 12:49

един мармот завива шоколада в станиол нали?

Отговори
7 3

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?