Следвайте ни

Руснаците: За нас няма значение кой е президент на САЩ

viber icon

Мнозинството руснаци смятат, че резултатите от изборите за президент на САЩ няма да окажат влияние на руско-американските отношения. Това съобщи ръководителят на отдела за политически анализи на националния социологически институт на Русия ВЦИОМ Михаил Мамонов, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

"На въпрос дали би било по-добре за Русия, ако (Доналд) Тръмп или (Джо) Байдън спечели изборите в САЩ, 20 процента от анкетираните заявиха, че би било по-добре, ако Тръмп спечели. Но подчертавам, че 63 процента от анкетираните казаха, че това няма значение за Русия и за нашите отношения ", заяви Мамонов.

Според социолога, 11 процента от анкетираните се затруднявали да отговорят на този въпрос. Други 4 процента вярват, че победата на Байдън ще има положителен ефект върху отношенията между двете държави. 69 процента от анкетираните отбелязват, че не симпатизират на нито един от кандидатите, около 18 процента признават симпатиите си към Тръмп.

Мамонов отбеляза, че 85 процента от анкетираните са казали, че "в една или друга степен" са следили предизборната кампания в САЩ, като добави, че тези числа показват само "фонова осведоменост".

Само 3-4 процента от анкетираните заявяват, че се интересуват от президентските избори в САЩ.
Според ВЦИОМ руснаците са били привлечени от "яркостта, активността, елементите на театралност" на американските избори.

Анкетата е проведена на 3 ноември сред 1600 хиляди души.

Коментари (1)

Аха

Аха

06.11.2020 | 08:45

И затова отваряха шампанското преди 4 години...

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?