2374

Руските сили се готвят да се изтеглят от Запорожката АЕЦ

Директорът на украинската атомна агенция заяви, че са налице признаци, че руските сили се готвят да се изтеглят от Запорожката АЕЦ, която окупираха през март, предаде Ройтерс. 

„През последните седмици на практика получаваме информация за появили се признаци, че те [руснаците] би може би се готвят да напуснат [централата]“, каза по украинската телевизия директорът на „Енергоатом“ Петро Котин. 

Той се позова на голям брой публикации в руски медии, че би било добре да се снеме окупацията на централата и че може тя да се постави под прекия контрол на МААЕ -  Международната агенция за атомна енергия. „Човек остава с впечатлението, че те си опаковат куфарите и крадат всичко, което могат“, заключи Котин.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Спокоен

Спокоен

28.11.2022 | 06:07

По-важното е, че ще напуснат АЕЦ-а напълно победоносно, както в Херсон, Ирпен и Купянск - натоварени с тоалетни чинии, бидета и матраци...

Отговори
5 4
Стоян

Стоян

28.11.2022 | 01:10

Да се оттеглят и от Украйна орките! Блатная страна балшая,и не могат да си я оправят,пък тръгнали да освобождават ...Нямат пътища,тоалетни и пенсиите им мизерни.

Отговори
5 4
Така е

Така е

28.11.2022 | 18:57

Отидат някъде да забъркат лайна братушките и после победоносно бягат като плъхове.

Отговори
2 1

Анкета

Къде е най-добре да бъде разположен зоопаркът в Пловдив?