2374

Руски водещ: Русия е в конфликт със Запада, искат да унищожат страната ни

Информацията, която получава светът за мобилизацията в Русия и това, което съобщават руските медии, са две напълно различни неща. В Русия все още не се говори за война с Украйна, въпреки обявената частична мобилизация.

Не става дума и за разгрома на руската армия край Харков. Основният мотив за мобилизацията, който руските медии посочват, е, че Русия била в конфликт със Запада, като западните сили искали да унищожат Руската федерация, използвайки всички средства, включително ядрени оръжия.

„Преди всичко ние трябва да защитим нашата родина, суверенитета и териториалната цялост на нашата страна. Вече няма никакво съмнение, че целта на Запада е да превземе, раздели и окончателно да разруши Русия. Да прекрати съществуването ни, като вече дори не крие своята готовност да използва оръжия за масово унищожение срещу нас, включително ядрени оръжия. Територията на Украйна е избрана като плацдарм за тази цел”.

Това заяви водещият на новините по руския „Първи канал”, съобщавайки за обявената от президента на Русия Владимир Путин военна мобилизация.

Руската пропаганда вече не говори за освобождаване на Украйна, а за ядрена война със Запада.

Любопитни са и подробностите около самата мобилизация. По информация на „Дойче веле” тя включва основно по-възрастни наборници, със семейства, от дълбоката провинция. Има данни, че част от задържаните по време на протестите срещу мобилизацията също са били принуждавани да се записват в армията.

Вероятно семействата на мобилизираните ще бъдат използвани от руските власти като средство, за да се гарантира, че войниците няма да се предадат на украинската армия ако попаднат на бойното поле.

Официално наборниците няма да бъдат пращани на фронта, а във вече окупираните територии в Украйна. Изглежда целта е те да служат като окупационна армия и да освободят от това задължение професионалните руски войници, които го изпълняват в момента.

Основните притеснения на руснаците срещу мобилизацията са свързани с това кой ще се грижи за семействата им и как ще си плащат кредитите и ипотеките, ако бъдат привикани в армията.

Министерството на отбраната на Русия се опита да успокои хората, обявявайки, че фронтовата линия е „на повече от 1000 километра” от местата, където ще бъдат изпратени наборните войници.

Само поглед върху карата на войната в Украйна показва обаче, че единственият начин това обещание да бъде изпълнено, е наборните войници да си останат в Русия.

Много руснаци, изглежда с основание, не вярват на властите. Големият страх сред населението е, че мобилизацията няма да бъде ограничена до 300 хиляди души, както беше обявено. Теоретично Русия разполага с около 2 милиона наборни войници.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
МИ НЕ Е ВЕРНО!

МИ НЕ Е ВЕРНО!

24.09.2022 | 15:50

ИСКА САМО ГАЗТА, НАФТАТА И ВЪГЛИЩАТА :)

Отговори
0 0
Русия не е в конфликт със запада

Русия не е в конфликт със запада

24.09.2022 | 11:48

Западът е агресорът в европа. Не иска прекратяване на войната. Урсула е за затвор. Нацизма няма място в евро па. Европа трябва да се очисти от продажните си лидери. А българия трябва да се очисти от крадливите си политици. Не гласувайте за крадците.

Отговори
2 1
Вече европа се командува от новия крал

Вече европа се командува от новия крал

24.09.2022 | 08:12

Не само Европа но и Канада Австралия Нова зеландия общо 14 колонии си имат нов крал. Много точен и велик български език с точно означаване на думата крал, човек който краде.

Отговори
3 6
Какво очаквате от кралство англия.

Какво очаквате от кралство англия.

24.09.2022 | 08:02

Повече роби тоест поданици. Това се постига с войни включително вече и в европа.

Отговори
5 5
Какво очаквате от англосаксонците

Какво очаквате от англосаксонците

24.09.2022 | 07:55

Как какво войни санкции мрак студ и скъпотия. Това са продажни нацисти. Урсула е за затвора.

Отговори
6 9
Медиите са оръжие

Медиите са оръжие

24.09.2022 | 07:50

Западни анализатори и стратези отдавна пишат за подготвения капан, с който да разделят и разграбят Русия и след това Китай. Преврата през 2014 в Киев, смениха правителството и насадиха омраза към руския народ.

Отговори
5 8
пътник

пътник

24.09.2022 | 07:08

Нагли болшевишки лъжи!Путиновците сами се унищожават,унищожават и народа си с имперските си /империалистически /амбиции!!!

Отговори
7 6
Fyibcd

Fyibcd

24.09.2022 | 05:14

Тъпото е че чак сега го разбирате. Англосаксонския свят винаги са мразили източно православни, но нямат против да ви заграбят богатствата.

Отговори
6 10
Урсула е гадина

Урсула е гадина

24.09.2022 | 00:03

Най-големият продажен лидер на европа. И то нацист.

Отговори
8 9
Кривите сметки на западните нацисти

Кривите сметки на западните нацисти

24.09.2022 | 00:00

Европа трябва да се освободи от нацизма. За Урсула съд и присъда. Градината не желае прекратяване на войната. Мръсна нацистка. Желаем незабавно прекратяване на войната въпреки мнението на запада.

Отговори
10 13

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?