1553

Руски опозиционер: Народът ни обича България, Путин ви мрази

Путин се държи по-лошо от окупатор. Той разрушава украински градове, мостове, болници. Той унищожава Украйна така, че тя да не се надигне от руините." Това каза пред БНР руският опозиционен политик в изгнание Генадий Гудков.

Ако Путин успее да отреже морския достъп на Украйна, той ще обяви това за победа, категоричен е дисидентът. "Пропагандата ще обяви това за победа във войната със САЩ и НАТО.". Международната общност и Украйна обаче няма да допуснат прокарването на коридор към Приднестровието, допълни той.

Конвенционалната война ще се изчерпи до средата на лятото, прогнозира руският политик. "Но на Путин му остава ядреният шантаж. Дори вече е разпоредена подготовка за отваряне на бомбоубежища за цивилното население."

За да спре войната, е необходима консолидираната помощ на Запада, заяви Генадий Гудков. "И България може да изиграе своята важна роля.". Путин може да бъде спрян единствено силово, с военно поражение в Украйна, подчерта той.

Гудков обясни, че режимът на Путин е дълбоко враждебен към България, а руският народ е дружелюбен. "Но между Путин и руския народ има огромна пропаст."

От 2004 година Путин унищожава демокрацията в Русия. През 2011 година изборните резултати бяха напълно фалшифицирани и практически се получи окупиране на властта.

До 2019 г. в страната действаше т.нар. суверенна демокрация – имитация на демократични свободи, фиктивни избори и медии, парламент, който е имитация. От 2019 г. Путин се придържа към силово удържане на властта към диктатура, направи ретроспекция Генадий Гудков. Запитан има ли опозиционен потенциал в Русия, той посочи:

"Днес опозицията в Русия е разгромена. Стотици хора са в затвора по фалшиви обвинения, десетки са убити."

След 2019 година властта премина изцяло в ръцете на силовия блок и в Кремъл остана само кулата на т.нар. силовики, изтъкна Генадий Гудков. "В обкръжението на Путин няма хора, които биха се осмелили да изкажат различно от неговото мнение."

Елитите на Путин, свързани с финансовите въпроси, в момента са отстранени от вземането на решения, те не могат да влияят на курса на Кремъл, коментира Гудков в предаването "Хоризонт до обед".  

"Путин еднолично взема всякакви решения. Той превърна газа и нефта в политическо оръжие", каза журналистът, според когото със спирането на газа за България руският президент си отмъщава.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Интересно

Интересно

30.04.2022 | 17:33

При нас пък е обратно. Българските "русо"фили обичат Путин и мразят руския народ.

Отговори
6 2
Пропаганда

Пропаганда

29.04.2022 | 15:15

Магарица,спрете с русофобията,бъдете обективни и независими. Ако Путин мразеше България, нямаше да си затваря очите за износа на оръжие за Укронацистите. С него се стреля по руски войници. Всички медии сте слуги на властта.

Отговори
8 8
само че бг соросоядите не обичат България!

само че бг соросоядите не обичат България!

29.04.2022 | 13:55

Че то и Путин ни обича, ама нашите соросояди са натягат пред американците!

Отговори
7 9
Сем

Сем

29.04.2022 | 13:45

Айде ,бе!!!!! И как го разбрахте?

Отговори
7 2
Киро

Киро

29.04.2022 | 12:05

Голата истина.

Отговори
13 2
Спор няма

Спор няма

29.04.2022 | 12:02

Всичките (грузинци, молдовци, литовци, латиши, естонци, финландци, азери, поляци...) все искат да го нападат!

Отговори
17 5
Спор няма

Спор няма

29.04.2022 | 12:01

То Путлер мрази всичките си съседи, та и на съседите си - съседите!

Отговори
23 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?