44

Руски медии: Рапърът Кание Уест е на частна визита в Москва

Американският рапър Кание Уест е на частно посещение в Москва, според руски медии, съобщава АФП, цитирана от БТА.

Западните музиканти в по-голямата си част избягват Русия от началото на инвазията в Украйна през февруари 2022 г., която доведе до порой от санкции срещу Москва и сериозна криза в отношенията със Запада, отбелязва АФП.

Ксения Собчак, бивш кандидат за президент на Русия, публикува кратко видео в канала „Телеграм", което според нея показва американския рапър на покрива на известния търговски център ГУМ, гледащ към Червения площад.

Според нея Кание Уест е в Москва, за да "отпразнува четиридесетия рожден ден на своя приятел Гоша Рубчински", моден руски дизайнер.

В руски медии се появиха предположения, че рапърът може да изнесе концерт в спортния комплекс „Лужники". ТАСС обаче обаче съобщи че в „Лужники" нямат информация за планове за провеждане на представление от американския рапър.

Кание Уест, който в миналото е изразявал възхищението си от руския президент Владимир Путин, предизвика полемика в родината си, след като преди време похвали Адолф Хитлер.

Рапърът, който е известен и с модната си марка Yeezy, се превърна в парий в шоубизнеса, след като през 2022 г. направи серия от антисемитски изказвания. Няколко марки, сред които „Адидас", „Гап" и „Баленсиага", прекъснаха връзките си с него.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?