71
Следвайте ни

Руски и турски кораб и лодка се сблъскаха на Босфора СНИМКИ

Руски кораб блъсна рибарска лодка 

viber icon

Два товарни кораба, съответно под турски и руски флаг се сблъскаха пред в Босфора тази нощ.


От бреговата охрана съобщиха: „Товарния кораб под турски флаг "Тахсин Имамоглу", с дължина 90 метра, пътуващ от Коджаели до черноморския турски град Ереги и товарен кораб "Русич 10" с дължина 128 метра, пътуващ от пристанище Гемлик към Русия, са се сблъскали в района на кв. Йеникой в Босфора.

Нашите спасителни катери KIYEM-5, KEGM-3, KURTARMA-11 и 14 бяха изпратени незабавно на мястото на сблъсъка и обезопасиха двата морски съда."


Няма информация за жертви или разлив в района. 

Трафикът в Босфора е спрян за няколко часа, докато трае разследване за инцидента. 

В Босфора днес сутринта бе отчетена и втора катастрофа. 


От крайбрежната полиция заявиха, че „Товарния кораб "Волжски-40" с дължина 140 м, под руски флаг, който пътувал от Текирдаг към Русия, се сблъска с риболовната лодка, докато излизаше от Босфора. Спасителните гранични катери KIYEM-8 и KEGM -3 информират, че рибарската лодка е започнала да се пълни с вода. След действията на спасителните екипи тя е отведена на безопасно място. Няма жертви при инцидента."

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?