49

Руски хеликоптер се разби в Мармарис, двама загинаха

Горски пожар избухна вчера в турския пристанищен град Мармарис, който е една от основните туристически дестинации на Егейско море.  

Агенция Демирорен

Противопожарен хеликоптер се разби, докато се отправяше към мястото на огнения ад.

Вследствие на инцидента двама руски членове на екипажа загинаха, обяви министърът на земеделието и горите на Турция, Вахит Кирши. Той съобщи, че двама турски граждани и други трима руснаци които са били на борда на хеликоптера са ранени, но не са в критично състояние. Загиналите са борден инженер и борден техник.

Агенция Демирорен

Служител в Главната дирекция по горите каза пред журналистите, че хеликоптерът е долетял от северната провинция Кастамону, за да се присъедини към други летателни машини в Мармарис.

Няма информация за причината руския хеликоптер Камов КА-32, да се разбие в полето. Губернаторът на Денизли каза, че е започнало разследване на катастрофата.

Агенция Демирорен

Министерството на вътрешните работи на Турция посочи в изявление, че противопожарният хеликоптер, който се е разбил близо до район Чардак, е превозвал двама турски и петима руски служители.

Агенция Демирорен

Кабинетът на местния управител на окръг Мугла съобщи, че пожарът е избухнал в горите около района на Яланчибогаз. Телевизионните изображения показаха гъст дим, издигащ се от планини, граничещи с морето.

Ветрове, духащи със скорост 14 км в час, разпалват пламъците, съобщиха от общинската служба на Мугла. Петнадесет хеликоптера и осем самолета изсипваха вода в огъня, за да го овладеят.

Агенция Демирорен

Над 500 служители на горското стопанство, 40 водни камиона и полицейски водни оръдия работеха на терен, за да потушат огъня. Летовниците на плажа на няколко километра от района на горския пожар наблюдаваха бедствието и спасителните операции в района. 

Агенция Демирорен

Пожарът избухна близо до военноморска база и военни противопожарни камиони и персонал също се отзоваха на огъня, за да спрат пламъците да достигнат базата. Местните жители, притежаващи цистерни за вода, също помогнаха на екипажите, като ги теглиха с тракторите си.

Действията на огнеборците продължиха и през нощтта, тъй като буйните ветрове разпалваха огъня. Няколко общежития наблизо бяха евакуирани снощи, тъй като огънят се доближи до населени райони.

Агенция Демирорен

Едно лице, заподозряно в причиняването на горския пожар, е задържано според изявление на прокуратурата на провинция Мугла.

Агенция Демирорен

Повечето от горските пожари от миналото лято възникнаха близо до Мармарис. Те бяха най-интензивните, регистрирани в историята на Турция, каза тогава атмосферен наблюдател на Европейския съюз. Той добави, че Средиземноморието се е превърнало в гореща точка за горски пожари.

Миналото лято пожарите, подхранвани от силни ветрове и горещи температури, унищожиха много декари гори в средиземноморските и егейските региони на Турция, убивайки най-малко осем души и безброй животни.

Агенция Демирорен

Правителството беше критикувано за неадекватната си реакция и готовност за борба с мащабни горски пожари, включително липсата на модерни противопожарни самолети.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Rusislav Yadrenski

Rusislav Yadrenski

22.09.2022 | 10:03

Руската авиационна техника е известна по целия свят със своя квалитет (качеството)

Отговори
5 2
Руските самолети и въртолети

Руските самолети и въртолети

22.09.2022 | 11:01

Са много добри в едно, падат лесно!

Отговори
3 3
ти каква техника имаш

ти каква техника имаш

22.09.2022 | 14:34

мърсолан?

Отговори
1 1
руска му работа

руска му работа

22.09.2022 | 07:52

Ако не се самоубие, путин ще го довърши

Отговори
5 4
Спокоен

Спокоен

22.09.2022 | 08:00

Според мен конкретният трагичен случай не е повод за подобни коментари, като Вашия. Хората са отишли там да помагат за гасенето на пожар...И помислете - ако не са там, твърде вероятно би било путлер да ги мобилизира и да пускат бомби над украински градове и села, Бог да ги прости и дано ранените се възстановят бързо!

Отговори
11 4
Един разбил се хеликоптер

Един разбил се хеликоптер

22.09.2022 | 11:02

е трагедия. 200 свалени хеликоптера са статистика.

Отговори
2 0
циганин

циганин

22.09.2022 | 14:35

200 свалени украински хеликоптера!

Отговори
1 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?