1553

Руската армия в Лиман е обградена, чака се тежко поражение днес

Докато Путин обявява нови руски територии, войниците му ядат бой на почивки! Голяма руска групировка се оказа обкръжена в Луганска област и е заплашена от пълен разгром.

“Кръгът около Лиман е почти затворен”, пише в днешния си анализ за фронта американският Институт за изследване на войната, като се позовава на многобройни съобщения в Телеграм каналите на руски „военни блогъри“ (подкрепящи нахлуването и получаващи информация от източници на бойното поле).

Според анализаторите въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са пробили отбраната и са успели да отрежат единствения път за снабдяване на руската армия, действаща в Лиман. Кореспондентите наричат ​​ситуацията в района "изключително тежка". Един от блогърите твърди, че ВСУ атакуват Лиман от три страни и пътят от града за Сватово е блокиран.

 Според сътрудника в Института за външна политика във Вашингтон Роб Лий руската отбрана може да се разпадне “тази вечер или утре, което ще хвърли сянка върху съобщението за анексията“. Лий отбелязва, че „Русия е изправена пред недостиг на хора и липса на резерви в Донбас“. „Ако тя претърпи поражение край Лиман, това може да доведе до по-нататъшно настъпление на Украйна дълбоко в Донбас“, смята военният експерт.

Лиман е стратегически важен град, тъй като е основен железопътен възел, осигуряващ достъп до важни железопътни и шосейни мостове през река Северски Донец.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Украфейк  и шорошоядска пропаганда

Украфейк и шорошоядска пропаганда

30.09.2022 | 14:14

от военни блогъри, военни инфлуенсъри и фейсбук военни!

Отговори
0 1
Войната в Украйна стана възможна, благодарение на Тръбата

Войната в Украйна стана възможна, благодарение на Тръбата

30.09.2022 | 09:31

Иван Калчев - Глиги: ” Кръвта на жертвите в Украйна завинаги ще остане по ръцете на Путин и неговите агенти.” https://offnews.bg/interviu/ivan-kalchev-gligi-vrashtam-se-za-da-uchastvam-v-sashtata-vojna-n-785886.html “… Аз поисках да съм последен в двете листи. Ако не можеш да събереш 5000 души да те последват, къде си тръгнал. Войната в България е срещу същия враг – Кремълската империя, България е обхваната от пипалата на бившата тоталитарна съветска държава, които контролират икономика и политика. В крайна сметка войната в Украйна стана възможна, благодарение на тръбата Турски поток, която Бойко Борисов построи с наши пари…”

Отговори
6 2
101

101

30.09.2022 | 09:29

Е щом американците го казват ................................голям бой ще да е.

Отговори
3 9

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?