2374

Руска компания награждава с 5 млн. рубли първия руснак, пленил западен танк в Украйна

Руска компания предлага пет милиона рубли (72 000 долара) в брой на първия руски войник, който унищожи или плени произведен на Запад танк в Украйна, предаде Ройтерс.

Миналата седмица САЩ, Германия и няколко европейски страни казаха, че ще пратят десетки модерни тежки танкове на Украйна, а Кремъл се зарече да ги унищожи, припомня БТА.

Сега руската компания "Форес", която е базирана в Урал и която произвежда материали за фракинговия добив, предлага парите в брой за пленяване и унищожение на западен танк. В изявление на компанията се казва, че НАТО пълни Украйна с неограничено количество оръжия и ескалира конфликта. Компанията казва, че ще плати 5 милиона рубли на първия руски войник, унищожил западен танк и по 500 000 рубли за всеки последващ унищожен танк.

Освен това 15 милиона рубли (215 000 долара) ще бъдат платени за първия свален западен изтребител, доставен на Украйна, ако изобщо такива самолети бъдат предоставени на тази страна.

Русия е разположила още войски по границата си с Украйна, заяви областният управител на Курска област

Русия е прехвърлила още военни части и оборудване до границата си в Украйна в Курска област, заяви областният управител Роман Старовойт, цитиран от Ройтерс.

Местните власти казаха, че Курска област многократно е била подлагана на украински обстрел, откакто руската армия влезе в Украйна преди близо една година. Тогава някои руски части извършиха настъпление от Курска област, въпреки че превзетите от тях територии бяха отвоювани от Киев.            

Старовойт заяви на заседание на областната управа, че в Курск вече е сформиран солиден контингент, съставен от служители на въоръжените сили, както и на граничните и правоприлагащите органи, но че "е необходимо да се осигури широка подкрепа за приемането, разполагането и организирането на допълнителни сили". Русия увеличава военното си присъствие в тази област, за да защити границата си, обясни Старовойт.

Киев многократно предупреждаваше, че Москва може да направи нов опит за превземане на части от Североизточна Украйна. Украинските власти сигнализираха за засилена съвместна военна дейност на Русия и Беларус на друго място, разположено на около 200 километра западно от Курск, от която през февруари също имаше настъпление на руски части.

Междувременно Русия обяви успешно настъпление в Донбас. Армията се е закрепила в град Угледар, обяви управителят на окупираната Донецка област. В последните седмици руските части отбелязват първо настъпление от месеци. Западното разузнаване го определя като минимално, а Киев казва, че нанася големи щети на противника.

От самото начало на войната Угледар e под контрола на Украйна. Според военни експерти градът има стратегическо значение. Той е една от важните точки за сухопътния коридор, който Русия иска да установи между своята територия и окупирания Крим.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Стрямалия

Стрямалия

31.01.2023 | 14:12

Ава по добре дайте по някой презерватив ва.

Отговори
2 1
Така е

Така е

31.01.2023 | 08:27

Когато някой във коментара си възхвалява Християнството и победата на Източноправославието над чииииииифутската хунта във Украйна И коментара му бива засипван със каруци от минуси Това на какво значи Безродна чииииииййфутска сволач която мрази Българина Православието и България броди във чииииииййййфутския сайт на Мекица

Отговори
5 5
Влизат ли в чужда територия

Влизат ли в чужда територия

31.01.2023 | 01:41

На момента ще бъдат унищожени. И така трябва да бъде нямат работа там.

Отговори
5 11
всеки западен танк или самолет на територията на ДНР и ЛНР ще

всеки западен танк или самолет на територията на ДНР и ЛНР ще

31.01.2023 | 01:28

Ще бъдат унищожени. Какво търсят на територията на руската федерация. Зеленски защо подарява Киев на поляците? Продажен мръсник! Разпали Европа.

Отговори
7 10
дНР и ЛНР не са украинска територия

дНР и ЛНР не са украинска територия

31.01.2023 | 01:18

Наградите ги дават за пленени натовски или краварски танкове и самолети на територията на руската федерация. Марица стига с тази агитация за нацистка Украйна.

Отговори
7 7
Джо напълни памперса

Джо напълни памперса

31.01.2023 | 01:00

Западните фа писти ще ядат дървото. Зеленски унищожи Украйна и разпали Европа. Какво правят милиардите мръсни долари.

Отговори
8 9
Героизъм срещу заплащане. Времената се менят.

Героизъм срещу заплащане. Времената се менят.

30.01.2023 | 23:35

За убит на фронта родителите могат да получат и нова Лада.

Отговори
11 6
Тия ги разправяй на баба си от бусманци

Тия ги разправяй на баба си от бусманци

31.01.2023 | 01:09

Мръсник

Отговори
2 13
Вярно е

Вярно е

01.02.2023 | 10:45

Повечето родители не получават Лада. Всъщност онзи случай беше специално за да го покажат на телевизора. Иначе им дават една торба с продукти, брашно, захар, консерви някакви.

Отговори
0 0
Е мека

Е мека

30.01.2023 | 23:12

Това колко кашона прави?

Отговори
17 3
Байдън напълни памперса

Байдън напълни памперса

31.01.2023 | 01:07

Източноправославните християни ще победят нацистите;;. Фа шизма умира. Слава на героите християни.

Отговори
8 7

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?