3906

Руска фрегата изстреля четири крилати ракети по Украйна

Фрегата от руския Черноморски флот е атакувала с четири крилати ракети обекти от военната инфраструктура на Украйна

Това съобщи рано тази сутрин руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и БТА.

"Екипажът на фрегата от Черноморския флот получи задача за нанасяне на удар с крилати ракети "Калибър" в най-кратки срокове по военната инфраструктура на противника", съобщи министерството в "Телеграм". То добави, че "набелязаните цели" са били поразени. Ройтерс не можа да провери по независим начин това твърдение. Засега няма коментар от страна на Украйна за поразената през нощта инфраструктура. Агенцията отбелязва, че не можа да установи непосредствено кога е извършено нападението.

Видеозапис от атаката, публикуван от министерството в "Телеграм", показва кораб, който изстрелва ракети, както изглежда, на зазоряване, но на други кадри от същото видео се вижда дневна светлина.

 Оперирайки в Черно море, екипажът на кораба имаше за задача да нанася удари с далекобойни прецизни оръжия срещу вражеската военна инфраструктура, пише в съобщението на руското Министерство на отбраната.

Военноморските сили на Украйна съобщиха, че снощи руските военноморски сили са държали на бойно дежурство в Черно море две подводници с общо оборудване до осем ракети "Калибър". "Нивото на ракетна заплаха е високо", заявиха военноморските сили на Украйна в "Телеграм".

Черно море се превърна в ключов театър на бойните действия в продължаващата вече 21 месеца война. Засилените въздушни и морски атаки на Украйна срещу руски военни обекти там повредиха плавателни съдове и заводи за ремонт на кораби в пристанището на Севастопол, наред с други цели. Москва използва Черноморския флот, за да нанася удари на далечни разстояния по Украйна. Но за президента Владимир Путин водите - които се свързват със Средиземно море - са и важен плацдарм за използване на сила в Близкия изток, Европа и Запада, отбелязва Ройтерс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Русия, по думите на Путин,

Русия, по думите на Путин,

30.11.2023 | 09:05

вече води национално-освободителна война в името на обикновените хора в Украйна. И както виждаме, засега с помощта на ракети по вражеските градове. Дали да се надяваме и на ядрени удари?

Отговори
4 1
А каква работа имат краварите в Черно море

А каква работа имат краварите в Черно море

30.11.2023 | 02:21

Да си стоят на техния континент мръсниците

Отговори
6 4
Употребата на “кравари”

Употребата на “кравари”

30.11.2023 | 17:45

издава комплекси от селския произход на употребяващия.

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?