4232

Русия възстановява потенциала си, готви се за конфронтация с НАТО

Русия възстановява потенциала си и се готви за възможна конфронтация със Северноатлантическия алианс

Това заяви генерал-лейтенант Юрген-Йоахим фон Сандрарт, командир на Многонационалния корпус на НАТО Североизток в интервю за LRT.

"НАТО действа като отбранителен съюз и не представлява заплаха за Русия, но НАТО ще отговори, ако заплаха от Руската федерация доведе до настъпателна операция, вид нахлуване или нарушаване на нашата цялост", посочва генералът.

Според него НАТО е достигнал статута на цялостна колективна отбранителна система - самите страни домакини инвестират много в своята отбрана и те интегрират плановете си за вътрешна отбрана в отбранителните планове на НАТО. Държави, предоставящи войски като САЩ, Канада, Германия, Великобритания и други, също са инвестирали сериозни средства и са поели ангажименти.

"От гледна точка на Москва, разбира се, Сувалки ( Североизточна Полша) пречка по пътя за свързване на Калининград с континентална Русия. От това заключавам, че това е ключов регион и трябва да сме сигурни, че Сувалкският пролом винаги остава отворен и осигурява свобода на движението и целостта на този регион“, заявява Юрген-Йоахим фон Сандрарт.

"Русия в момента до голяма степен е ангажирана с войната си срещу Украйна, но вече е започнала и ще продължи да възстановява своите способности отделно от войната в Украйна. Това представлява повишена заплаха за региона на Балтийско море".

"Грешка е да се мисли, че можем да се защитим от Русия само чрез закупуване на дронове и системи за противовъздушна отбрана. Бойното поле, както и досега, ще се определя от комбинацията от сухопътни, морски, въздушни и кибер сили", цитира РБК-Украйна част от интервюто с ген. Юрген-Йоахим фон Сандрарт.

Генералът е убеден, че времето е от съществено значение за НАТО, така че подготовката им за отбрана, тяхната готовност трябва да бъде по-бърза от възстановяването на Русия.

"Само ако Руската федерация счете нашата готовност за достатъчна, ние няма да позволим на Русия да се възползва от тази възможност, като създаде ефективен възпиращ фактор. И само надежден възпиращ фактор ще ни спаси от необходимостта да започнем война", добавя той, предаде "Фокус".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Надежден възпиращ фактор

Надежден възпиращ фактор

05.12.2023 | 17:24

Цели 60 години не можа да се получи "надежден възпиращ фактор", който да ги спаси от необходимостта твърде често да започват войни в различни държави по целия свят!

Отговори
0 0
СБУ❤️Україні

СБУ❤️Україні

05.12.2023 | 09:50

Шестима непалски наемници, сражаващи се за руската армия, са били убити в Украйна, а друг е бил "задържан, след като е бил вербуван в руската армия". Катманду настоява Москва да спре да използва непалски наемници и да изпрати всички непалски военнослужещи в родината.

Отговори
3 0
А пък Я

А пък Я

04.12.2023 | 23:49

Като те натоваря на един конски вагон Ша видиш ти как цвърчи чииииифутската ти мас на пламъка на Руска газ

Отговори
4 4
Путин ще завладее света като Чингиз хан.

Путин ще завладее света като Чингиз хан.

04.12.2023 | 22:09

На кон и гол до кръста. И също както при бележития си предшественик, в завладените земи ще настане време на благоденствие и прогрес.

Отговори
7 6
като те натоваря на един самолет и към

като те натоваря на един самолет и към

04.12.2023 | 22:21

Матушката ти - Русия. Там ще видиш едно благоденствие. Измет

Отговори
6 9
Когато си толкова глуповат

Когато си толкова глуповат

04.12.2023 | 23:41

че не различаваш похвала от подигравка, по-добре не се появявай пред публика.

Отговори
2 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?