Следвайте ни

Русия в потрес от Скопинския маниак СНИМКИ

viber icon

Руският маниак Виктор Мохов, който през 2000 година отвлече и държа близо 4 години в плен две момичета, изправи на нокти политици и журналисти.

Депутатът от „Справедлива Русия” Дмитрий Йонин поиска официално маниакът да бъда изолиран от обществото - т. е. върнат в затвора.

В медиите той е известен като „Скопинския маниак”. 

Мохов излежа присъда от 17 години, а на 3 март тази година бе пуснат на свобода. Освобождението бе с условието да живее само в родния си град и да не посещава обществени места след 8 часа вечерта.

Вместо да спазва условията, Мохов започна да раздава наляво и надясно интервюта.

На 21 март даде 3-часово интервю на Ксения Собчак, което бе определено от руската публика като „невиждана пошлост”.

След това Маниакът участва в шоуто на двамата пранкери Вован и Лексус.

Накрая, въпреки забраната да напуска настоящия си адрес, тръгна за Москва за да участва в ток-шоу по Централната телевизия.

И журналистът, който го покани му уреди нова адресна регистрация. Така Виктор Мохов официално не нарушава условията по пускането си.

Скопинският маниак израства в семейството на майка, която е партийна председателка и баща голям началник. Никога не успява да създаде нормална връзка с момиче. Сега е на 71 години.

През декември 1999 отвлича от улицата 13-годишно момиче. Изнасилва я две седмици, след което тя избягва. не го залавят, защото тя не пуска оплакване.

През септември 2000 отвлича 14-годишната Екатерина и 17-годишната Елена. 

Преди това си прави подземие под задната страна на гаража. Замаскирва така добре вратата за него, че не успяват да я забележат дори стоящите до нея милиционери. 

В помещението има легло на два етажа, маса, столове, кофа за тоалетни нужди и кухненски пособия. Има вентилация и дебела метална врата от сейф.

Мохов държи двете момичета 3 години 7 месеца и 14 дни. Успява да сломи волята им още след втората година. Екатерина ражда през това време три деца. Две от тях, Мохов взима и ги оставя пред входовете на блоковете. Децата са осиновени успешно. Помята третото.

Момичетата успяват да се освободят по чудо. По едно време Виктор започва да извежда упоената Екатерина и да я представя като своя племеница.

Запознава я с друго младо момиче, на което е хвърлил око. Тя успява да пробута касета на бъдещата жертва, където е записала: "Виктор не ми е чичо. Отвлечена съм и той ни държи в подземие – ти също си в опасност. Обади се в милицията!”.

При първия разпит Виктор отрича всичко. Подземието не е открито. При втория рухва и си признава. 

Сега руският депутат Дмитрий Йонин настоява маниакът да бъде върнат обратно в затвора. И казва, че има доказателства, че Мохов взима пари от участието си в различните предавания. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?