1553

Русия: Украйна готви мръсна бомба. Европа: Лъжа

Британският министър на отбраната Бен Уолъс проведе телефонен разговор с руския министър на отбраната Сергей Шойгу, страните обсъдиха ситуацията в Украйна. Това се казва в разпространено днес изявление на ръководителя на британското военно ведомство.

"По искане на руското министерство на отбраната, министърът на отбраната проведе разговор с руския си колега Сергей Шойгу. Министър Шойгу заяви, че Украйна планира действия с подкрепата на западни страни, включително Обединеното кралство , за ескалиране на конфликта в Украйна.

Министърът на отбраната (Уолъс) отхвърли тези обвинения и предупреди да не се използват тези изявления като претекст за по-нататъшна ескалация. „Министърът на отбраната (Уолъс) също потвърди британската и по-широката международна подкрепа за Украйна и желанието за деескалация на този конфликт“, се казва в съобщението.

Той добави, че търсенето на решение на този конфликт е „задача за Украйна и Русия“, като увери, че „Обединеното кралство е готово да окаже помощ“. Британското ведомство нарече разговора между Уолъс и Шойгу "професионален и уважителен".

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че Шойгу по време на разговор с Уолъс му е предал информация за възможността за провокации от страна на Украйна с помощта на "мръсна бомба". Руският министър на отбраната обсъди по-рано днес ситуацията в Украйна и със своите колеги от Франция, Турция и САЩ. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?