Следвайте ни

Русия спря селфитата пред вулкана на Камчатка

viber icon

Руските власти се принудиха официално да предупредят за опасността, която дебне всички желаещи да си набавят адреналин чрез селфита край бълващия лава вулкан Ключевская Сопка на полуостров Камчатка.

Напоследък броят на снимките и видеата с изригващия вулкан в социалните мрежи рязко се увеличи, което е и причина за призива да се спре със селфитата.

Вулканът се превърна в гореща точка (буквално и преносно) за смелчаците, които се надпреварват да снимат, да надвесват глави над кратера, от който излитат нагорещена лава и скали със стотици километри в час, както и да си пекат наденички върху още неизстиналата лава.

"В социалните мрежи се появяват все повече снимки на туристи пред изригващия вулкан," заяви министърът на извънредното положение на Камчатка и добави очевидното: "Спасителите още веднъж напомнят, че вулканичното изригване е изключително опасно за хората явление. Опасността не е само от течащата лава, но и от фреатични избухвания, които се случват, когато горещата магма влезе в контакт с лед или сняг."

Властите са предупредили всички туристически агенции в района да не водят туристите твърде близо до кратерите на Ключевская Сопка, които вече са два. Разпространени са и листовки в село Ключи, което е основна изходна точка за изкачване до кратера на 2850 м.

Въпреки опасността от избухванията, лавата, нажежените скали и дори срутването на част от кратера, според руските медии десетки туристи всеки ден се приближават опасно близо до вулкана, за да снимат случващото се.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?