1553

Русия се хвали: Нашите Су-25 унищожават укрепленията на украинците ВИДЕО

Министерството на отбраната на Русия разпространи видео материал, на които се вижда как щурмови самолети Су-25 на руските военновъздушни сили унищожават маскирани укрепени позиции и бронирани машини на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) по време на специална военна операция.

"Екипажите на щурмовата авиация нанасят ракетни удари по военни обекти и оборудване на частите на ВСУ. Ракетите се изстрелват по двойки от малки височини, предаде ТАСС. В резултат на бойното използване на въздушни удари бяха унищожени маскирани укрепени полеви позиции и бронирани машини на украинските въоръжени сили", се казва в коментара на министерството. От видеото не става ясно местонахождението на руската атака.

Отбелязва се, че след полетите самолетите са били обслужвани от инженерния персонал и подготвяни за втори полет.

Щурмовият самолет Су-25 е предназначен за директна поддръжка на сухопътните части през деня и нощта, както и за денонощно унищожаване на цели със зададени координати при всякакви метеорологични условия. Су-25СМ, Су-25СМ3 и учебно-бойната версия Су-25УБ са най-популярните модификации на самолета във въоръжените сили на Русия, които са на въоръжение.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Испания

Испания

16.06.2022 | 17:43

Проклятие и срам ще носят руснаците по-дълго от немците. Путин е по-зъл и от Хитлер, а поданиците му - овце. Русия вече не е велика Русия, а символ на злото, на Сатаната. Поколения ще живеят в срам от Путин.

Отговори
1 3
Филибелия

Филибелия

14.06.2022 | 18:38

Много скоро вашите прехвалени СУ-та ще бъдат чудесни мишени на Украинското ВВС!

Отговори
5 13
Грънчалнииик!

Грънчалнииик!

14.06.2022 | 13:50

А бе, къде е Грънчалника, тия седесаро-демократични мишки се покриха, след като се разбра, че трябва да приберат украинци в тях!

Отговори
3 5

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?