49

Русия поиска прекратяване на американските доставки на оръжие в Украйна

Москва е предала на Вашингтон нота с искане да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна, съобщи руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.
 
"800 милиона долара, такава е стойността на оръжията, които ще бъдат доставени оръжия за Киев от Вашингтон", подчерта Антонов в интервю за телевизия "Русия-24". "Това е огромна сума, тя не помага на търсенето на дипломатическо решение, регулирането на ситуацията", добави посланикът.

"Предавали ли сме нота - да, подчертахме неприемливостта на ситуацията", заяви той, като уточни, че Русия е поискала прекратяване на тази практика, предаде БТА. САЩ "се опитват да повишат още повече залозите и да изострят ситуацията", според Антонов. "Задачата е да не се допусне, както американски сенатори заявяват открито, Русия да стои твърдо на краката си, руските интереси да се уважават по света, да се чува гласът на Русия", добави дипломатът.

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Патриарх Неофит

Патриарх Неофит

25.04.2022 | 16:09

Благодатния огън слезе тази нощ в руZZката нефтобаза в брянск. Апропо , руZZките "богатири" да не би да напълниха шалварите.

Отговори
4 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?