1553

Русия подкрепя участието на Иран в преговорите между Турция и Сирия

Участието на Русия и Иран в преговорите за нормализиране на отношенията между Турция и Сирия е „абсолютно логично“, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

„Русия, Иран и Турция са членове на тройката от Астана, която се занимава с решаването на сирийския въпрос. Ето защо считам за абсолютно логично всяка по-нататъшна комуникация за нормализиране на отношенията между Турция и Сирия да включва също Русия и Иран“, сподели Лавров на пресконференция в Москва, цитиран от руската държавна агенция ТАСС.

„Що се отнася до сроковете и конкретните формати на участие, било то на военно, дипломатическо или друго ниво, те в момента се уточняват. Имаме пълното разбиране, че трябва да се върви стъпка по стъпка, така че всеки ход напред да дава конкретни резултати, дори и да са незначителни, но да са резултати“, заключи още той.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган също заяви, че Иран може да се присъедини към преговорите.

В края на декември министрите на отбраната и шефовете на разузнаването на Русия, Турция и Сирия се срещнаха в Москва. Това бе първият разговор на най-високо ниво между Анкара и Дамаск, от началото на войната в Сирия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?