71

Русия планира да заличи Украйна от картата на света! Говори Грийнфилд

 

Повече не бива да има никакво съмнение, че Русия възнамерява да унищожи Украйна като геополитическа единица и "да я заличи напълно от картата на света". Това заяви постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд, предаде Асошиейтед прес, цитиран от  
glasove.com.

На заседание на Съвета за сигурност на организацията Томс-Грийнфилд посочи, че Вашингтон забелязва все повече признаци, че Русия подготвя почвата за опит да анексира цялата територия на източните украински области Донецк и Луганск и южните области Херсон и Запорожие, в това число чрез поставянето на незаконна администрация в контролираните от нея райони "с целта да организират фалшиви референдуми или да издадат укази за присъединяване към Русия".

 

Руският заместник постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски заяви пред съвета, че "денацификацията и демилитаризацията на Украйна ще бъдат проведени в пълен обем". "Повече не бива да има заплаха (от тази държава) нито за Донбас, нито за Русия, нито за освободените украински територии, където за пръв път от няколко години хората най-накрая са в състояние да се почувстват свободни да живеят по начина, по който те желаят", каза той.

Полянски предупреди западните страни да не снабдяват Киев с далекобойна артилерия и реактивни системи за залпов огън с ракети земя-земя, защото това измества "временната защитна линия" още по на запад и "по този начин в още по-голяма степен изясняват задачите и целите на специалната военна операция".

Томас-Грийнфилд от своя страна разкритикува страните, които казват, че "сигурността на една страна не бива да е за сметка на тази на друга". Тя не назова конкретна държава, но това е виждане, често повтаряно от Китай, включително от заместник постоянния му представител в ООН Гън Шуан.

 

Той заяви пред съвета, че "поставянето на собствената сигурност над тази на другите, опитите за укрепване на военни блокове и установяване на пълно превъзходство ще доведат единствено до конфликти и противопоставяне, разделяне на международната общност и до по-малко сигурност за самите тях (които правят това)".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
На таази англичанка

На таази англичанка

30.07.2022 | 10:21

Добрите западняци ,сигурно са докарали дедите и ,оковани на вериги ,за да благославя сега "световния ред".

Отговори
14 6
777

777

30.07.2022 | 13:31

Право в десятката

Отговори
5 2
Богдан Попов

Богдан Попов

30.07.2022 | 10:03

Ами Вие какво очаквахте? Вие воювате с Русия западни идиоти за сметка на украинците фашисти защото не ви е еня. Важното за вас е да сё опитате да унищожите руската Мечка но не предположихте че това ще бьде вашия край умопобьркани идиоти от Запада.

Отговори
19 9
Да ама не помагат

Да ама не помагат

30.07.2022 | 09:59

Сложили са Зеления евреин, да насъсква избиването на православието и славянството !

Отговори
20 12
Да,!

Да,!

30.07.2022 | 09:42

Ами помогнете и - дайте отпор на мутрите в Кремъл! Колко хиляди украински деца трябва да умрат още?

Отговори
12 22
Просто

Просто

30.07.2022 | 14:39

Без мозъчна?

Отговори
3 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?