2374

Русия отряза пътя на Украйна през Азовско море до второ нареждане

Русия заяви, че е затворила корабоплаването в Азовско море, което се намира между Русия и Украйна, след като президентът Владимир Путин предприе нападение срещу Украйна, съобщи АФП.

"Във връзка с провеждането на антитерористични действия корабоплаването в Азовско море е преустановено от 4:00 ч. сутринта (01:00 ч. по Гринуич) на 24 февруари до второ нареждане", заяви представител на Федералната агенция за морски транспорт "Росморречфлот" пред руските агенции.

В същото време Киев помоли Турция да затвори Босфора и Дарданелите за Русия. Това съобщи посланикът на Украйна в Анкара. Турция има право да забрани преминаването през протоците на военни кораби от всички държави, ако участват във война или се предполага, че има опасност от война.

Припомняме, че Руският президент Владимир Путин обяви начало на специална военна операция за защита на Донбас. Световни медии съобщиха, че високопоставените руски военни лидери са отишли в командния център. В телевизионно изявление Путин заяви, че действието идва в отговор на заплахи, идващи от Украйна. Той добави, че Русия няма за цел да окупира Украйна. Путин добави , че отговорността за кръвопролитията е на украинския "режим". Руският президент поиска от украинските войници да се предадат, като използва израза "антинародна хунта" по адрес на законната украинска власт, с уточнението, че "тя граби и издевателства над украинския народ".

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Руснак

Руснак

24.02.2022 | 11:37

Братя украинци, простете ни!

Отговори
3 1
БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА

БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА

24.02.2022 | 10:29

БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

Отговори
4 6

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?