46

Русия: Няма да приемем таван на петрола

Русия няма да приеме ограничението от 60 долара за барел за своя суров петрол, договорено от Европейския съюз, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Bloomberg.

Това беше първата реакция на Кремъл, след като европейските дипломати решиха да определят прага на руския петрол в петък вечерта след дълги преговори.

Ограничението ще забрани на компаниите да предоставят услуги, включително доставка и застраховане, за доставки на руски петрол навсякъде по света, освен ако не се продават под договореното ниво.

"В момента го анализираме“, каза Песков в събота. "Направена е известна подготовка за такава шапка. Няма да приемем това ограничение.“

Москва ще съобщи как ще бъде организирана работата след приключване на анализа, каза Песков и добави, че той ще бъде извършен бързо.

Кремъл изготвя проект на президентски указ, който ще забрани на руските компании и всички търговци, купуващи националния суров петрол, да го продават на всеки, който участва в механизъм за таван на цените, каза човек, запознат с въпроса, в края на миналия месец.

Указът по същество ще забрани всяко позоваване на таван на цените в договорите за руски суров петрол или продукти и ще забрани товарите, предназначени за страни, които приемат ограниченията.

Вицепремиерът Александър Новак каза през ноември, че Русия ще пренасочи доставките си на петрол към "пазарно ориентирани партньори“ или ще намали производството си.

Водещият руски суров петрол се повиши до малко над 50 долара за барел в четвъртък, но е доста под горната граница на цената от 60 долара на Европейския съюз от почти две седмици.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Още може, до 1.90 има още!!!

Още може, до 1.90 има още!!!

04.12.2022 | 19:18

Заредих на 2.47 литъра преди малко (с всички отстъпки)... В Ромпетрол, разбира се - нито стотинка от мен на мутрите, спестяващи си данъци!!!!!!!

Отговори
3 0
Значи Пак започваме със първия урок

Значи Пак започваме със първия урок

04.12.2022 | 17:30

Чифутчета дребни дребнопишковци Запомнете едно Няма да стане на вашето Христос Бе един Вие дръпнахте едни пазарни 30 сребърника без таван Нали Ко щяхте да вземете ако имаше таван на предателството Вместо Путин питайте Пилат Понтийски Ко щеше да ви брой ако беше сложил таван за предателство И то е стока Нали След като сте грабнали едни пари Ама вие май го превърнахте предателството във стока и пазарен продукт Еееееййййй за това се гордея като Православен Християнин че мойте деди не са се докосвали до този ваш пазарен продукт без таван на цената му ПРЕДАТЕЛСТВОТО А аз лично съм му сложил таван на тази ваша чифутска стока Един куршум във чифутската ви тиква там между рогите или дрянов сап щото на жилязото цената му се дигна пазарно

Отговори
3 2
Въведете тавана та да не ви се разхлопа дюшемето

Въведете тавана та да не ви се разхлопа дюшемето

04.12.2022 | 17:06

Мечти чифутски във ерата на прословутата им Пазарна икономика за която крещят като изоглавени че това е върхът на прословутата им Димокрация От нея се вдига много дим и никаква топлина А само студ смъъъъъърт и нещастия Та туй им е поредната чифутска идея за овладяването на Световните ресурсни резерви и те да диктуват цената на тези ресурси Мъ Драги ми чифути тва не са мойте вкусни домати който аз произвеждам във моята градинка и режа за вкусна салатка та съ мъ блокирате със една цена върховна от 0' 005 стинки Мойте домати са си само мой и други не вие чифутската пасмина определяте цената а ценители на вкуса истинското и екологичното Не вие Пък ако искате да си говорим за цената на кобалта алуминия и други природни ресурси Ама задължително нека се въртим около правилата на вашия прословут Свободен пазар и пазарни взаимоотношения чийто основен постулат май ви беше ЧЕ търсенето предлага доставката и цената съответно 60 и защо долара за барел като чифутския ви долар никой не иска да помирише камо ли да го барне Така че е време да разберете жестоката за вас чифутите реалност Нефта Газта и от там всички природни ресурси ще минават през курс РУБЛА Знам че сега ще ви хване рядката и ще пълните яко памперса но това са реалностите на Пазарната ви икономика Кой държи стоката той определя цената Та междувременно да ви попитам Ко става със цената на салам Кучешка радост Що не съ напънете да му сложите таван на цената от 0' 25 стинки килото или на черния хайвер таван от 0 '10 стинки килото Щото ни омръзна да ядем филий намазани със скъпа мас от чекмеджето на главния ви дистрибутор на мас за България Боко Тиквата

Отговори
3 3
Западняк

Западняк

04.12.2022 | 16:58

Интересно е да четем и прогноза от кочината, за да знаем и мнението на кухите глави.

Отговори
6 2
Да,!

Да,!

04.12.2022 | 16:52

Мнението на военнопрестъпници струва ниша!

Отговори
4 2
777

777

04.12.2022 | 16:29

Джендърите окончотелно се самоубиха, посредниците пак ще внасят от русия в ге-ския ЕССР петрол на 5 торни цени кръстен "египтски", ОПЕК няма да увеличи производството и борсовата цена скача 10 торно, плащаме ние. Чака те бензин 5-6 лв.

Отговори
5 7
Западняк

Западняк

04.12.2022 | 17:00

Интересно е да четем и прогноза от кочината, за да знаем и мнението на кухите глави.

Отговори
6 3

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?