71

Русия готви нова офанзива срещу Киев! Говори украински командир

В Западния военен окръг в Русия продължава да се формира 3-ти армейски корпус с до 15 500 военнослужещи и с постоянен пункт за разполагане в Мулино, Нижегородска област. Не е изключено той да бъде използван за офанзива срещу столицата на Украйна.

За това в интервю за "Укринформ" разказа командирът на групировката на силите и средствата за отбрана на Киев Александър Павлюк.

"Понастоящем до три батальонни тактически групи, една ротна тактическа група от Въоръжените сили на Руската федерация и до три батальона от войските на Федералната служба на Националната гвардия са съсредоточени по протежение на украинската държавна граница в Брянска и Курска област на Руската федерация.

Посочената по-горе групировка не е достатъчна за провеждане на настъпателна операция по посока на Киев, основната задача е да се покрие руско-украинската граница.

Общата групировка на противника в посочената полоса, като се има предвид граничната служба на Федералната служба за сигурност на Русия, може да включва: личен състав - до 4 хил. души, огнестрелно оръжие - до 300 единици", казва Павлюк.

Освен това, според командира, руските сили продължават да формира резервни формирования и нови военни части, за да се увеличи групирането на войските и да се създадат благоприятни условия за настъпление в северозападната зона.

"Според наличната информация, в Западния военен окръг продължава формирането на 3-ти армейски корпус с численост до 15 500 военнослужещи с постоянен пункт за разполагане в Мулино (Нижегородска област).

Предварителната дата за готовност за изпълнение на мисиите е 15 август тази година. Не е изключено при необходимост части и военни подразделения от създавания армейски корпус да бъдат включени в настъпление срещу Киев", подчерта той.

Павлюк също така отбелязва, че и в бъдеще противникът ще продължи да нанася въздушни удари, по-специално ракетни удари с използване на високоточни оръжия, и ще поддържа необходимия набор от войски в близост до държавната граница за провеждане на сдържащи действия.

Също така той не изключва нападателни (рейдови) действия в определени направления и укрепване на позиции в участъка на руско-украинската граница

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
222

222

23.06.2022 | 12:34

американските и британски "специалисти" няма ли и те да се изкажат, военната операция върви по план

Отговори
3 4
ИВАНУШКА ГЛУПАКА - национален руZZки герой

ИВАНУШКА ГЛУПАКА - национален руZZки герой

23.06.2022 | 11:22

Нашите татаро- чечено- руZZки " богатири" още помнят как преди 2 месеца бягяха като зайци от Киев , пеейки " НАС НЕ ДАГОНЯТ".

Отговори
9 6
Защо нова?

Защо нова?

23.06.2022 | 11:06

Досега атаки срещу Киив не е имало. Сега с натрупания опит от Мариупол, Северодонецк, Лисичанск, Славянск, Краматорск, Днепър, Николаев и Одеса ще е доста по весело. Да се готви Лвив.

Отговори
9 10
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

23.06.2022 | 10:42

Дано умрат на Украинска земя иZZверзите!!! Майка си ли търсят там тия б0клуци??

Отговори
12 14
ЛЪЖАТА

ЛЪЖАТА

23.06.2022 | 11:38

Ти колко "ник"-а имаш бе, ц*рвул нещастен? Да та **а в утрепания трол!

Отговори
4 8
това е Грънча от

това е Грънча от

23.06.2022 | 14:12

ПОТ ТВ

Отговори
1 4

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?