4020

Русия е атакувала тази нощ Украйна с 21 дрона и 3 крилати ракети

Украинските ВВС казаха, че тази нощ Русия е атакувала Украйна с 21 дрона и три крилати ракети, но всички дронове и две от ракетите са били унищожени, преди да достигнат целите си, предаде Ройтерс. 

Според съобщението произведените в Иран дронове "Шахед" са били насочени към западната Хмелницка област. Украинските ВВС не уточняват коя е била мишената на атаката, но в района има голяма военновъздушна база, отбелязва Ройтерс, като отбелязва, че не може да потвърди информацията чрез независим източник.

Ракетите са свалени над Николаевска област, а дроновете са прехванати над седем други района на територията на цялата страна. Няма данни за щети от падналите отломки. 

По-рано днес руското министерство на отбраната заяви, че фрегата от Черноморския флот е изстреляла четири крилати ракети срещу украинска военна инфраструктура, но от изявлението на ведомството не става ясно къде е била извършена атаката. Ройтерс отбелязва, че Москва често разпространява подобни изявления със закъснение.

Украинският флот от своя страна посочи, че трите руски ракети са били изстреляни от Херсонска област, която има излаз на Черно море, a част от нея е под руски контрол.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
СТАВАЙ СТРАНА .....

СТАВАЙ СТРАНА .....

02.12.2023 | 09:12

АБЕ КВО ИМ СЕ ПРАВИТЕ НА ДОБРИ ИМАТЕ СУПЕР ВЪЗМОЖНОСТИ ДАВАЙТЕ НАД КИЕВ И КРАЙ----

Отговори
1 0
Никой не вярва на украинска дезинформация

Никой не вярва на украинска дезинформация

29.11.2023 | 15:07

А пък на краварите още повече не вярваме

Отговори
3 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?