2374

Румен Радев и Джо Байдън си стиснаха ръце на официална вечеря за среща на върха на НАТО СНИМКИ

Президентът Румен Радев присъства на приема, даван от краля на Испания Фелипе VI и кралица Летисия за държавните и правителствени ръководители, участващи в срещата на върха на НАТО в Мадрид.

За това съобщи самият Радев, който публикува в профила си във Фейсбук и традиционните снимки на световните лидери на 30-те държави членки. На фотоса Радев е подреден на централно място до американския президент Джо Байдън и испанския крал.

В българската делегация заедно с президента са и министрите в оставка на отбраната и на външните работи - Драгомир Заков и Теодора Генчовска.

Срещата на върха на НАТО в Мадрид се провежда при строги мерки за сигурност. Въздушното пространство над испанската столица беше затворено специално за самолета на американския президент Джо Байдън, а в кортежът му се състои от над 70 автомобила.

В началото на дневния ред на срещата, кото започва в същинската си част в сряда, е подсилването на отбранителните способности на НАТО срещу Русия и оказването на подкрепа на Украйна.

В отсъствието на държавния глава Румен Радев и министър Теодора Генчовска България изгони 70 руски дипломати, които бяха обвинени от премиера в оставка Кирил Петков, че са работили за руските служби. Според вицепремиера Корнелия Нинова такова решение на Министерския съвет не е било вземано. А вербалната нота на руската посланичка, със списъка на обявените за персона нон грата, бе връчена от заместничка на Теодора Генчовска във Външно министерство.

Снимка: Фейсбук, официален профил на президента Румен Радев
Снимка: Фейсбук, официален профил на президента Румен Радев

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Янко

Янко

29.06.2022 | 10:54

Един истински натовски генерал.

Отговори
1 7
Лека корекцийка

Лека корекцийка

29.06.2022 | 08:19

70 шпиони, а не дипломати!

Отговори
10 2
Споко

Споко

29.06.2022 | 07:54

Имаме могъща армия. На книга......

Отговори
6 6
Честито

Честито

29.06.2022 | 07:48

Ще ни вкарват във война с Русия..

Отговори
6 8
Чочко

Чочко

30.06.2022 | 05:42

Като Русия ни нападне, ще ни вкара във война. Иначе ще си пърдим в мир.

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?