46

Роберта Мецола пристига в Киев

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола е отпътувала на посещение в украинската столица Киев, съобщи самата тя в Туитър, цитирана от ДПА.

"На път съм за Киев", написа вчера Мецола на английски и украински.

Подробности за визитата й засега не се разкриват от съображения за сигурност. Нейният говорител каза само, че Мецола ще предаде на Киев послание за подкрепа и надежда от името на ЕП.

В средата на март правителствените ръководители на Чехия, Полша и Словения пътуваха до Киев, за да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски, припомня ДПА. Тяхната визита също беше в знак за подкрепа за Украйна във войната с Русия.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

01.04.2022 | 10:56

Путлеро-фашистите се готвят да застелят с бомбен килим и белокаменен Киев и да го сринат до основи, както сринаха Алепо и Мариупол.

Отговори
2 1
Zверствата на агреZорите в Мариупол

Zверствата на агреZорите в Мариупол

01.04.2022 | 08:13

Zверствата на агреZорите в Мариупол https://www.youtube.com/watch?v=3PNi_x8uMEc Хубаво гледайте! И разпространявайте! Това по нашите "свободни" медии НЯМА да го видите, никога!

Отговори
2 4
Хохол,

Хохол,

01.04.2022 | 09:39

Днес можеш да лъжеш на воля. Не че в другите дни, някой Българин, ти вярва!

Отговори
5 2
Радан Кънев

Радан Кънев

01.04.2022 | 12:33

Нищо смешно не виждам в днешния 1 април и изобщо не ми е до шеги (макар "шутката" на #Путин за газа в рубли да дава неизчерпаем материал...). Напротив - искам ужасно сериозно да се обърна към искрените русофили, хората, които са готови - от историческа благодарност, културно преклонение, езикова близост, биографична свързаност - да подкрепят винаги "Россия". И търсят рационализации и оправдания на всяко дело на поредния дементен самодържец. Не Ви ли стяга сърцето, когато Путин мобилизира 135 000 деца от същия, любимия Ви руски народ? Представяте ли си как извлачват бедния Ванка от калното му село, как плаче бабушката, как пияният баща трагически не осъзнава какво толкова се случва, но чувства, дълбоко в безкрайната си и безсмъртна душа чувства, че е нещо тъжно и нередно? Как пращат Ванка - напълно неподготвен и необучен, полуграмотен юноша с бляскави житейски перспективи да опознае съседния град някой ден - да стреля по хора, които говорят същия език, да обсажда и разрушава градове, в които в учебника му пише, че живеят руснаци? Да гледа как хвърчат крайниците на другите ребята и как изнасят телата им, докато напълно се дехуманизира и се превърне в едно малко чудовище... И докато накрая бъде застрелян от братовчед си, който - за разлика от него - знае защо се бие и какво брани? И така - 135 000 пъти. 135 000 руски съдби, завинаги прекършени, защото дементният самодържец, без да знае защо е започнал войната, знае, че животът му свършва с нея? 135 000 семейства, чиято единствена - и немалка - вина е тъпото примирение, с което, по вековен навик, приемат самодЕржието за естествено агрегатно състояние на обществото... Или не Ви тревожи, защото Самодържецът и Народът са едно, и докато Той е жив и на власт, тези, които умират за Него, са без особено значение? Мужици, пушечно месо. Ако не е куршумът на братовчеда, хероинът, СПИН, хепатитът или накрая - цирозата, така и така ще свършат същата работа? Заради същото тъпо примирение... Или просто вярвате на шутката му, че тези деца няма да бъдат пращани в "горещи точки"? Моля Ви... Днес е 1 април. Всъщност, в Кремъл постоянно е 1 април.

Отговори
4 0
Рада Дълбоката,

Рада Дълбоката,

01.04.2022 | 12:46

Соросоид ен Киряк Стефчовъ. Сини психодесни, повече няма да управлявате. А скоро начело с Иван Косовъ при бай Ставри. За 32 години кражби, рушене и предателство. Херсонският юдей и той.

Отговори
1 2
Радан Кънев

Радан Кънев

01.04.2022 | 13:14

Коментирайте написаното от човека, а не измислените от самите вас, хибридните тролове, определения.

Отговори
3 0
След като

След като

01.04.2022 | 08:03

На дето Михайлова кара самолета,Пасито Трабанта, какво ли направят популациите днешни на прекрасните калинки!

Отговори
6 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?