46

Риши Сунак с ултиматум към незаконните имигранти във Великобритания

На всеки, който пристига незаконно във Великобритания, ще се попречи да остане, заяви британският премиер Риши Сунак в публикувано днес интервю, преди очакваното представяне идната седмица на ново законодателство за овладяване на имигрантския поток, предаде Ройтерс.

Подложен на натиск от парламентаристите от собствената си партия да намери решение на въпроса с мигрантите, пристигащи през Ламанша от Европа, Сунак превърна спирането на притока на хора с малките лодки през протока в един от петте си основни приоритета.

"Не правете тази грешка, ако дойдете тук незаконно, няма да можете да останете", каза Сунак пред в. "Мейл он сънди".

Нов закон за справяне с проблема се очаква да бъде представен във вторник, отбелязва вестникът, припомняйки, че миналата година опасното плаване през Ламанша са предприели над 45 000 души.

През 2022 г. бившият премиер Борис Джонсън постигна сделка за изпращане на десетки хиляди мигранти, много от които извървели пътя от Афганистан, Сирия и други страни, в които се води война, в Руанда - на повече 6400 км от Великобритания.

Тази политика стана предмет на съдебна битка, след като първият самолетен полет за депортиране на мигранти беше блокиран с издадена в последната минута заповед на Европейския съд по правата на човека. През декември миналата година Висшият съд в Лондон постанови, че тя е законна, но противниците й се опитват да обжалват тази присъда.

На въпрос на телевизия "Скай нюз" дали на пристигащите незаконно в Обединеното кралство ще бъде забранено да искат убежище, държавният секретар по въпросите на Северна Ирландия Крис Хийтън-Харис отговори: "Така смятам. Ако хората идват в тази страна нелегално, то те ще бъдат връщани или изпращани на друго място като Руанда".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Абе ти мънгал кък са появи у Ингилизията

Абе ти мънгал кък са появи у Ингилизията

05.03.2023 | 22:48

Точно за такива уроди като тоя сиганин Българския Народ има свое умотворение Дай на простака власт и седни и му гледай сеира

Отговори
0 0
Ба си Цинизма Ба си Наглостта от един номад сиганин

Ба си Цинизма Ба си Наглостта от един номад сиганин

05.03.2023 | 22:28

Тоя така шъ ги уплаши неговите сънародници че още утре ще бъдем свидетели на тълпи от афганци пакистанци как се изнасят от посока Калайс към своите и негови родни места Въпросът е ТОЙ дали ще се уплаши от речта си и напусне Ингилизията

Отговори
0 0
gatanka

gatanka

05.03.2023 | 21:01

prismql se harbel na shtarbel, rishi.

Отговори
2 1
аххахахаах

аххахахаах

05.03.2023 | 21:01

ти самия си такъв ве алооооо, деба и ушатия кирил петков хахахахах я марш към индиянистан

Отговори
2 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?