71

Ричард Блек: Западните лидери стоят зад взривовете на "Северен поток", не проукраинска група

Публикацията на "Ню Йорк Таймс", че проукраинска групировка стои зад атентата срещу "Северен поток", е тромав опит да се прикрие отговорността на западните лидери. Това заяви в интервю за кореспондент на ТАСС представителят на института "Шилер" към ООН в Ню Йорк Ричард Блек.

„Статията на „Ню Йорк Таймс“ показва, че американските разузнавателни агенции, които спуснаха тази публикация, реагираха истерично на това колко широко е разпространено по света разследването на Сиймур Хърш (за участието на САЩ във взривяването на газопроводи – бел. ТАСС). При това широкото разпространение на работата на Хърш е в съответствие с факта, че населението на Европа не вярва на своите правителства, каза Блек. „Напротив, Сиймур Хърш има най-високо ниво на доверие сред журналистите в САЩ“. Според експерта статията на американския вестник не съдържа новини или доказателства, а само връзки към неназовани официални лица. "Къде са доказателствата? Какво откриха? Нищо", каза Ричард Блек.

"Хърш постъпи така, както би постъпил всеки опитен прокурор. Който има мотив, който е способен да извърши престъплението и кой има възможност да го извърши", отбеляза представителят на института "Шилер". "Общото послание на статията на "Ню Йорк Таймс" е следното: "Не се вълнувайте, не мислете за това". В същото време се твърди, че нито американски, нито британски служители са били замесени в това". Според Ричард Блек американските и британските спецслужби“ просто са спуснали тази версия на журналистите.

На въпрос как може да се оцени факта, че статията се появи малко след разговорите миналата седмица между президента на САЩ Джо Байдън и германския канцлер Олаф Шолц, Блек отбеляза, че американският лидер е обявил намерението си да унищожи "Северен поток" в началото на 2022 г. „И канцлерът Шолц беше на негова страна, когато това беше направено (взривяването на газопровода)“, каза Ричард Блек. „Статията е неумело прикриване на факта, че световните лидери са отговорни за този терористичен акт, който тласка населението на Западна Европа към обедняване“, убеден е експертът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Западняк

Западняк

09.03.2023 | 03:20

А какви за доказателствата на Хърш и Блек??? Марица, питайте вашите приятели от ТАСС.

Отговори
4 5
Коперник

Коперник

09.03.2023 | 07:06

Каквито са им доказателствата, че Земята е плоска.

Отговори
4 2
Почва да

Почва да

08.03.2023 | 21:19

става смешно. САЩ го направиха и пак се правят на клоуни. Ще изядат дървото скоро.

Отговори
7 4
Западняк

Западняк

09.03.2023 | 03:23

Не, тъжно е как тъпунгери като тебе са толкова сигурни без каквито и да било доказателства. Ти сигурно си работил за ДС или комунистическо съдилище.

Отговори
4 5
хихихи

хихихи

08.03.2023 | 20:58

Американски мръсници!

Отговори
7 11
765

765

08.03.2023 | 20:37

Всичко се връща, КГБ си търси сметката винаги, ще има доста взривени мощности в ЕС и сащ

Отговори
7 8
Западняк

Западняк

09.03.2023 | 03:27

Не забравяй, че България е член на ЕС и някои от “взривените мощности” могат да се окажат много близо до тебе. Но тъй като си КГБ никой няма да съжалява.

Отговори
4 4
ХА ХА ХА ХА

ХА ХА ХА ХА

08.03.2023 | 20:27

Поредният ПОЛЕЗЕН ИДИOТ!

Отговори
20 6

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?