2374

Рейтингова агенция: Русия е в "селективен дефолт"

Рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс" (Standard&Poor's Global Ratings) понижи днес оценката на Русия за плащанията в чуждестранни валути до "селективен дефолт", предаде Франс прес, като се позова на нейно комюнике.

Това стана, след като в началото на седмицата страната погаси в рубли свой дълг в долари.

Т. нар. "селективен дефолт", при който длъжникът спира да плаща определени свои задължения, но продължава да обслужва останалите си кредити, е само с една степен над най-ниското равнище според класификацията на базираната в САЩ рейтингова агенция - "дефолта" (т. е. пълна невъзможност за разплащане).

Оценката на "Стандард енд Пуърс" за плащанията на Русия в рубли остава непроменена - CC (латински букви), т. е. спекулативно равнище с висока уязвимост.

Агенцията съобщи още, че в съответствие с изискванията на Европейския съюз оттук нататък спира да изготвя оценки за тази страна.

"Стандард енд Пуърс" прогнозира възможно допълнително затягане през следващите седмици на санкциите срещу Русия заради инвазията ѝ в Украйна, което може да доведе до нежелание и техническа невъзможност от нейна страна да плаща своите задължения.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
хахаха

хахаха

09.04.2022 | 19:20

Тия балуши едно време проспаха Финансовата криза от 2008 година, какво да им вярвам, тия казват това, каквото им платят и каквото им кажат от Белия дом!

Отговори
1 2
Нови Zверства на окупаторите в Украйна

Нови Zверства на окупаторите в Украйна

09.04.2022 | 19:01

В православен храм в Черниговска област са намерени тела на хора, които са били измъчвани от руските военни, съобщи агенция „Укринформ“. Уточнява се, че във Възнесенската църква в село Лукашивка, където са открити телата, е бил разположен щабът на окупаторите. "Наред с боеприпасите, деформираните куполи с кръстове, боклука, който са оставили руските военни, спасителите намират и човешки тела. Казват, че това са местни жители, разстреляни от орките." – се казва в съобщение на Държавната служба на Украйна по извънредните ситуации. Храмът е паметник на културата.

Отговори
3 2
Стандарт енд Пулс

Стандарт енд Пулс

09.04.2022 | 19:18

А майка ти някъде разчекната не я ли намериха?

Отговори
1 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?