Следвайте ни

Рейтингът на Джо Байдън падна с 2%

viber icon

Рейтингът на новия президент на САЩ Джо Байдън започна да пада 10 дни след встъпването му в длъжност, съобщава The Hill, позовавайки се на проучване, проведено съвместно с изследователската служба на „Харис“.

Ако при встъпването в длъжност на 20 януари Байдън е бил подкрепен от 63 процента от американците, то към 28-29 януари 61 процента от населението са доволни от работата на президента, което е спад от 2%.

Анкетата също така установи, че броят на привържениците на Байдън сред републиканците е спаднал от 30 на 24 процента през седмицата, като 94 процента от демократите все още са готови да изразят подкрепа за държавния глава.

Демократът Байдън встъпи в длъжност на 20 януари, замествайки републиканеца Доналд Тръмп. В края на мандата си 60 процента от американците нарекоха Тръмп „един от най-лошите президенти в историята“.

По-рано беше съобщено, че по-голямата част от американските избиратели виждат в щурма на Капитолия на 6 януари заплаха за демокрацията. Според анкета на интернет компанията YouGov 93% от демократите смятат инцидента за заплаха за демокрацията и към тях се присъединяват мнозинство неутрални гласоподаватели - 55%. Само 27% от републиканците обаче подкрепиха тяхното мнение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай