1553

Решено! Боят Мъск срещу Зукърбърг ще е в Италия

Боята настана! Илон Мъск заяви, че шумно рекламираният му бой в клетка с Марк Зукърбърг ще се състои в Италия. Властите там потвърдиха разговорите за провеждане на "голямо благотворително събитие".

Макар че сблъсъкът между двамата технологични титани все още не е официално потвърден, Мъск заяви в своята социална медия X - известна преди като Twitter - че подготовката напредва. "Говорих с министър-председателя на Италия и с министъра на културата", написа Мъск, визирайки италианския премиер Джорджа Мелони. "Те се съгласиха за епично място."

Италианският министър на културата Дженаро Сангиулиано потвърди, че е разговарял с Мъск за това "как да организираме голямо благотворително събитие, припомнящо историята", но заяви, че евентуален мач "няма да се проведе в Рим".

Мъск очевидно се надява, че двубоят ще се проведе в древния Колизеум, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, като публикува информация за идеята в края на юни. В изявление Сангиулиано заяви, че всяко събитие с Мъск ще събере "огромна сума, много милиони евро, (които) ще бъдат дарени на две важни италиански педиатрични болници".

"Това ще бъде и възможност да популяризираме нашата история и нашето археологическо, художествено и културно наследство в световен мащаб", каза той.

Мъск заяви, че "всичко, което се прави, ще бъде с уважение към миналото и настоящето на Италия" и че приходите "ще отидат за ветераните". Той заяви, че мачът в клетка ще бъде управляван от фондации, ръководени от него и Зукърбърг, а не от UFC, базираната в Лас Вегас промоутърска организация за смесени бойни изкуства.

Шефът на UFC Дана Уайт, който все още търси участие в събитието, заяви тази седмица в подкаста на Майк Тайсън, че според него битката ще донесе приходи от 1 млрд. долара. Двамата технологични магнати, които от време на време се закачат от разстояние, станаха преки конкуренти, след като в началото на юли Meta на Зукърбърг пусна своята платформа Threads, подобна на Twitter.

В леко фриволно отклонение Мъск публикува фраза на латински език, която се превежда като "възхитително е да се правиш на глупак от време на време".

Мъск не споменава дата за предложената битка, но казва, че може да се наложи да се подложи на "лека операция", за да разреши "проблем с дясната ми лопатка, която се трие в ребрата ми".

"Възстановяването ще отнеме само няколко месеца", добави той. Най-богатият човек в света има титаниева пластина, която държи два прешлена заедно, но в петък заяви, че в момента това "не е проблем".

Зукърбърг, който е любител на бойните изкуства и е участвал в състезания по джу-джицу, не коментира веднага.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Жоро Пашев

Жоро Пашев

11.08.2023 | 21:12

Илияне, гледай само да не ти блокира видео стрийма в туитъра, като не един преден път по време на твои "епични" събития.

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?