Следвайте ни

Рекордна присъда! 621 г. затвор за сексуално насилие над деца

viber icon

Бивш преподавател в училище в Анталия е осъден на 621 години затвор по обвинения в сексуално насилие на 26 от неговите ученици. Тази присъда бе отбелязана като най-тежкото наказание, издавано някога срещу подсъдим в Турция.

Инцидентът бе разкрит, когато едно от малтретираните деца се оплака от сексуалното насилие от страна на учителя. Жалбата бе подадена в прокуратурата.

Тъй като след това и други семейства също подадоха жалби, учителят Махмут Айдън Кьоксар беше арестуван по заповед на съда през 2019 г. Окончателното, 12 по ред, изслушване на делото, се проведе в областния съд в Анталия на 11 ноември.

Подсъдимият присъства на последното заседание в съда с аудио и видео информационна система, дистанционно, поради мерките за COVID-19, докато семействата на жертвите присъстваха в съдебната зала.

В своята защита на последното изслушване на делото Кьоксар отхвърли обвиненията срещу него и поиска оправдателна присъда. 

Съдът осъди подсъдимия на 621 години затвор за престъпленията сексуално насилие, заплаха и злоупотреба с влиянието на публична служба.
Съдът също така постанови, че на подсъдимия е отнето правото да преподава.

Присъдата влезе в историята в Турция като най-тежкото наказание, давано някога по дело с един обвиняем.

В края на процеса семействата на жертвите благодариха на съдебната комисия с аплодисменти.

Серап Ертурул, адвокатът на Центъра за правата на детето в Адвокатската колегия в Анталия, заяви, че са доволни от решението на съда и се надяват решението да бъде потвърдено и от по-висша съдебна инстанция.
 


 

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?